ORDINUL DE EXCELENŢĂ AL GRUZIEI PENTRU VLAD FILAT

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a fost decorat de preşedintele Gruziei, Mihail Saakaşvili, cu una din cele mai înalte distincţii de stat – Ordinul de Excelenţă. Decretul privind acordarea Ordinului a fost semnat de Mihail Saakaşvili la 1 Noiembrie curent, la finele mandatului său. Înalta distincţie i-a fost înmînată Miercuri, 27 Noiembrie, de către însărcinatul cu afaceri al Gruziei în Republica Moldova, Avtandil Mikatsadze.

Ordinul de Excelenţă i-a fost acordat lui Vlad Filat pentru contribuţie remarcabilă la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale între Georgia şi Republica Moldova.

În scrisoarea de însoţire, Mihail Saakaşvili îşi exprimă convingerea că “relaţiile de cooperare dintre Gruzia şi Republica Moldova se vor dezvolta, în continuare, în numele progresului şi al unui viitor mai bun pentru popoarele noastre”.

dreapta copy.jpg

Vlad Filat a declarat că este onorat să primească această înaltă distincţie, mai ales în preajma Summit-ului de la Vilnius, care va marca o etapă importantă în parcursul european atît al Republicii Moldova, cît şi al Gruziei.

„Relaţiile moldo-georgiene au cunoscut o dezvoltare intensă pe parcursul ultimilor 4 ani, Gruzia fiind membru al Parteneriatului Estic, o ţară prietenă şi un partener de nădejde al Republicii Moldova. Sunt convins că viitorul ţărilor noastre este unul european”, a spus Vlad Filat.

Ordinul de Excelenţă a fost instituit în Gruzia în anul 2009 şi este acordat personalităţilor din domeniul culturii, educaţiei, ştiinţei şi sportului, precum şi oamenilor care şi-au adus contribuţia la consolidarea relaţiilor dintre popoarele lumii. Cu acest ordin au fost distinşi anterior mecenatul american, Donald Trump, Patriarhul Сatolicos al Gruziei, Ilie al II-lea, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Gruziei, vestitul astronom Djumber Lominadze etc.

Amintim că Vlad Filat mai este şi laureatul Premiului pentru Libertate, care i-a fost înmînat de Consiliul Atlantic al SUA în Iunie 2011.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova