O LOCALITATE DIN NORDUL TARII VA AVEA PROPRIUL POST DE SALVATORI SI POMPIERI

Locuitorii din satul Hădărăuți, raionul Ocnița vor putea dormi ceva mai bine, asta după ce ieri a fost inaugurat la ei în localitate un post de salvatori și pompieri. Astfel, în situații nefericite de risc, patru pompieri vor asigura securitatea locuitorilor din localitate. Totodată, aceștia „vor acoperi” și alte sate din vecinătate. În caz de situații excepționale cei patru vor fi ajutați de alți 30 de pompieri voluntari.

Postul de pompieri a fost lansat în urma conlucrării Serviciului Situaţii Excepţionale cu autorităţile publice locale. Pompierii civili au beneficiat de instruire, dar şi de o autospecială pentru intervenţii, din partea colegilor profesionişti.

Scopul este de a reduce timpul de răspuns la intervenții și de a micșpra distanța de deplasare a autospecialilor.

Oficialii prezenți la eveniment s-au arătat mulțumiți de faptul că deschiderea unor astfel de posturi ia amploare în toată țara, beneficiari fiind cetățenii, care vor ști că sînt în siguranță. Mai mult, din respect și semn de mulțumire, un grup de copii din localitate au organizat un concert specific, cu poezii și cîntece despre meseria de pompier.

Potrivit unui program de consolidare a serviciului de pompier, sînt prevăzute deschiderea în total a 100 de astfel de posturi.

Sursa: Agora.md