O femeie a fost rapita si obligata sa manince carne de om: „I-au scos matele si m-au pus sa le gatesc”

O femeie de origine congoleză care a vrut să plătească pentru eliberarea unui membru al familiei a fost răpită, violată şi obligată să gătească şi să consume carne de om de către militanţii din Republica Democrată Congo, a comunicat, Miercuri, un grup care apără drepturile omului în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, conform Reuters.

Liderul grupului Solidaritatea Feminină pentru Pace şi Dezvoltare Integrată (SOFEPADI), Julienne Lusenge, a prezentat povestea femeii din Congo, în timp ce se adresa Consiliului format din 15 membri despre conflictul din Estul ţării, potrivit Reuters.  

Lusenge a declarat că femeia a fost răpită de militanţii CODECO atunci cînd s-a dus să plătească pentru eliberarea unui membru al familiei. Femeia le-a spus membrilor grupului că a fost violată şi abuzată fizic de mai multe ori şi că a fost de faţă cînd militanţii au tăiat gîtul unui alt prizonier.   

„I-au scos maţele şi m-au pus să le gătesc. Mi-au adus două recipiente cu apă ca să pregătesc mîncarea. Apoi le-au dat prizonierilor să mănînce carne de om”, a mărturisit Lusenge în faţa Consiliului de Securitate, prezentînd povestea femeii din Congo.   

De asemenea, Lusenge a afirmat că femeia a fost eliberată după cîteva zile, dar că atunci cînd se îndrepta spre casă a fost răpită din nou de un alt grup de militanţi care au violat-o de mai multe ori.   

„Din nou m-au pus să gătesc şi să mănînc carne de om”, a declarat femeia, care a reuşit să scape din captivitate, conform SOFEPADI.