“ÎNTREPRINDERILE LUI ABAŞKIN” SAU POVESTEA REGELUI CONTRABANDEI

În partea anterioară a materialului nostru am arătat detaliat, care au fost etapele istorice ale activităţii de muncă a d-lui Abaşkin, inclusiv în perioada preşedinţiei sale la Moldova gaz, care a condus la pierderi de multe milioane şi daune pentru ţară în general. Astăzi ne vom opri la alte aspecte, mai puţin plăcute, ale activităţii lui Abaşkin, care se încadrează în mod logic în schemele criminale din mentalitatea eroului nostru.

Primind în mod ilegal sume enorme de bani, dl Abaşkin le-a găsit o întrebuinţare revoluţionară, pornind de la principiul că „banii aduc bani”. În acest scop, Ghenadii Aleksandrovici a organizat o reţea de firme-fantome, care aduc prin contrabandă producţia brend-urilor cunoscute din industria fashion. Astfel, dl. Abaşkin şi-a scos în prim-plan rudele: soţia Natalia Patranika-Abaşkina şi fiul Roman, amintindu-şi probabil, că noţiunea de „mafie” se traduce din limba italiană ca „familie”. Abaşkinii au creat o reţea de firmă-fantome, cu ajutorul cărora producţia este adusă în ţară în mod ilegal, ocolind procedurile oficiale şi achitarea impozitelor. Convingerea că nu va fi pedepsită a atins asemenea proporţii, încît Natalia Abaşkin povesteşte cu mîndrie despre marfa care se vinde în buticurile sale, marfă, care oficial nici nu a fost adusă în Republica Moldova!

Pentru a înţelege, de ce clanul criminal este atît de convins că nu va fi pedepsit, este nevoie de o incursiune în istorie, anume în anul 2002, cînd dl Abaşkin, cu ajutorul protectorilor săi comunişti, a devenit Preşedintele Conducerii Moldova gaz, şi a început să agonisească capital ilegal. Ghenadii Aleksandrovici a judecat în mod corect, că răul necesar este racolarea şi atragerea de partea sa a tinerilor politicieni, pentru funcţionarea bună a structurii criminale incipiente. Anume atunci el l-a şi observat pe Grişa Petrenco, pentru planurile sale grandioase, pe care Abaşkin a început încet să-l mişte în sus pe cariera ierarhică de partid. Acum Petrenco, puişorul de ieri fără pene devenit un şoim adevărat al lui Voronin, în semn de recunoştinţă ajută să fie protejat Abaşkin în toate afacerile sale. Într-adevăr, investiţiile de lungă durată aduc veniturile aşteptate!

Dar nimic nu e veşnic sub lună! Orice poveste are un sfîrşit, şi în pofida resurselor financiar-administrative, mîna justiţiei a pedepsit clanul Abaşkin pentru cele făcute. Pentru crearea reţelelor de contrabandă pentru importul mărfii, spălare de bani şi eschivarea de la impozite, Departamentul pentru infracţiuni economice a intentat un şir de dosare firmelor menţionate.

În toate oficiile şi în casa lui Abaşkin au fost efectuate percheziţii, în rezultatul cărora au fost obţinute mai multe probe, că au fost create scheme de contrabandă cu scopul obţinerii ilicite a veniturilor, de mai multe milioane de dolari. Angajaţii MAI şi-au făcut datoria în mod cinstit, au adunat probele necesare şi sînt gata să le transmită în judecată, dar aici, minune! Pe avanscenă a apărut deputatul Petrenco, care i-a ameninţat pe poliţişti cu pedeapsa cerească, dacă dosarul nu va fi clasat sau expediat în judecată. Concomitent, toată presa de sub controlul comuniştilor, la indicaţia lui Petrenco, a iniţiat o adevărată isterie cu privire la corupţia din MAI, cu scopul de a-i murdări pe toţi, fără excepţie, angajaţii MAI. În opinia lui Petrenco, anume pe acest fundal dosarul lui Abaşkin poate fi transformat în unul politic, şi poate fi justificată activitatea lui ilegală, intimidînd ofiţerii care au administrat dosarul.

Informaţii despre dosarele penale şi contrabanda clanului Abaşkin apar cu regularitate, dar de fiecare dată totul rămîne fără sfîrşitul logic. Ne rămîne doar să sperăm, că ofiţerii de la MAI nu se vor teme să finiseze dosarul de rezonanţă şi să-l expedieze în judecată, unde Temida, zeiţa Dreptăţii, îşi va spune cuvîntul greu şi măcar un funcţionar înalt, în cazul în care vor exista dovezi, să fie tras la răspundere, indiferent de protecţia politică. Din partea noastră promitem că redacţia va urmări atent examinarea dosarului respectiv şi va informa operativ cititorii.

Vom continua cu

Schema deturnărilor criminare a familiei Abaşkin

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
02.09.24 - 00:04
03.09.24 - 01:47
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39