NOUL GUVERN VA SOLICITA FMI TRIMITEREA DE URGENTA LA CHISINAU A UNEI MISIUNI

Noul Guvern va solicita Fondului Monetar Internațional trimiterea de urgență în Republica Moldova a unei misiuni în vederea inițierii negocierilor unui nou acord cu Fondul, a anunțat în prima ședință a Executivului Prim-ministrul Pavel Filip.

”Multe dintre precondițiile care au fost discutate sînt practic îndeplinite. Mai rămîne chestiunea privind guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, dar am toată încrederea că și această problemă va fi depășită, de aceea trebuie deja să pregătim terenul pentru a invita misiunea Fondului în Republica Moldova astfel ca să avem în curînd un acord semnat care ar însemna și o stabilitate financiară pentru viitor”, a menționat Prim-ministrul.

Executivul a anunțat că vrea să redeschidă de urgență dialogul cu partenerii de dezvoltare, în primul rînd cu Fondul Monetar Internațional, dar înainte de acest lucru trebuie finalizat bugetul pe anul 2016, subiect care a fost discutat astăzi la Guvern.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat că ministerul are elaborată o schiță de proiect a Legii bugetului pentru anul 2016, care a fost discutată cu experții FMI. Proiectul politicii fiscale și al Legii bugetului ar putea fi prezentate Guvernului deja săptămîna viitoare pentru negocierile ce vor urma cu Fondul, a mai spus ministrul.

Premierul Pavel Filip a solicitat membrilor Executivului să se implice în definitivarea proiectului bugetului, care este o prioritate.

Sursa: Moldpres