NOI LUPTE ÎN BELGOROD

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat alte două incidente miercuri, declarînd pe Telegram că un atac cu dronă deasupra localităţii Novaia Tavoljanka a eşuat, deoarece dispozitivul lansat nu a explodat, iar la Terezovka au fost bombardamente care au rănit o persoană şi aceasta a avut nevoie de spitalizare, relatează The Guardian, citată de News.ro.

Afirmaţiile oficialului rus nu pot fi verificate în mod independent.

Potrivit unei actualizări a situaţiei făcute de Viaceslav Gladkov, nouă persoane sînt în continuare spitalizate, dintre care trei sînt în stare gravă, la terapie intensivă, funcţionarea serviciilor de utilităţi continuă să fie întreruptă, iar peste 500 de persoane rămîn strămutate în urma incursiunii de luni din Belgorod atribuită de Moscova unor „sabotori ucraineni”, în timp ce Kievul neagă orice responsabilitate şi spune că este vorba de naţionalişti ruşi anti-Kremlin.

„Noaptea nu a fost în întregime paşnică. Au avut loc un număr mare de atacuri cu drone. Majoritatea sistemelor de apărare antiaeriană au făcut faţă, dar există pagube în Belgorod: maşini, case particulare, clădiri de birouri. Cel mai important lucru este că nu există niciun fel de victime. O conductă de gaz a fost avariată în districtul Graivoron, un mic incendiu este în desfăşurare. De asemenea, se lucrează la refacerea reţelelor electrice, care au fost deteriorate în timpul intrării grupului de sabotaj şi recunoaştere. Toate lucrările de restabilire a alimentării cu energie electrică în districtul Graivoron vor fi finalizate astăzi. După aceea, vor fi restabilite alimentarea cu apă şi comunicaţiile celulare”, a scris Gladkov într-o postare pe Telegram.

El a mai declarat că xistă peste 550 de persoane în centre de cazare temporară.

„Sper, de asemenea, că de îndată ce forţele de securitate vor finaliza curăţarea teritoriului şi vor permite acest lucru, vă veţi putea întoarce la casele voastre. Calculul general al pagubelor din ultimele zile în districtul Graivoron nu a fost finalizat. Am primit, de asemenea, informaţii suplimentare din districtul Iakovlevski. Noaptea, în satul Tomarovka au fost lansate de două ori dispozitive explozive cu drone asupra a două clădiri administrative. Nu au existat incendii, morţi sau răniţi”, a transmis Gladkov.⠀

Sursa: digi24.ro