NICU POPESCU A AVUT O ÎNTREVEDERE CU ANNA LUEHRMANN

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o întrevedere la Berlin cu Anna Luehrmann, ministra de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, ocazie cu care a vorbit despre procesul de aderare la UE și progresele înregistrate de către autoritățile noastre în vederea îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene și transpunerea acquis-ul comunitar în legislația națională.

„În acest sens, i-am mulțumit doamnei Luehrmann pentru sprijinul ferm al Germaniei și am reiterat determinarea țării noastre de a continua implementarea reformelor pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană. Ne-am referit și la situația din regiune, subliniind faptul că Republica Moldova își consolidează reziliența și reușește să contracareze încercările de destabilizare, inclusiv datorită suportului acordat de Germania”, a declarat oficialul moldovean.

La rîndul său, ministra de stat pentru Europa, Anna Luehrmann, a reafirmat angajamentul Germaniei de a ne oferi în continuare suport în implementarea agendei de reforme și în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană.

Sursa: mfa.gov.md