ÎMPREUNĂ CU UCRAINA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Viktor Ianukovici

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut pe 5 noiembrie o întrevedere cu Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Întrevederea s-a desfăşurat la Kiev, în cadrul vizitei de lucru a Premierului Iurie Leancă, informează Moldpres cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Şeful Executivului a fost însoţit de viceprim–ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri şi Consilierul Principal de Stat, Valeriu Prohniţchi.

Părţile au discutat despre relaţiile bilaterale, pledînd pentru menţinerea dinamicii pozitive dintre cele două ţări.

Interlocutorii au manifestat interes în soluţionarea celor mai actuale probleme de pe agenda bilaterală, dinamizarea cooperării comercial-economice şi susţinerea reciprocă în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Premierul Iurie Leancă a accentuat rolul Ucrainei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul în care această ţară deţine Preşedinţia OSCE în 2013.

De asemenea, a fost apreciată înalt susţinerea Ucrainei în soluţionarea acestui conflict, în baza principiului de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova. Totodată, părţile au efectuat un schimb de opinii cu privire la agenda europeană a ambelor ţări, odată cu apropierea Summitului de la Vilnius.

Sursa: Moldpres