MONDIALUL DE FOTBAL DIN BRAZILIA

Cine va cîştiga Cupa Mondială 2014?

Cupa Mondială 2014 la fotbal începe joi în Brazilia şi ţine pînă pe 13 iulie. Cine este favorită? Cine va cîştiga Cupa Mondială? Va fi o Cupă Mondială în care favoritele vor fi din America de Sud mai degrabă decît din Europa. 

Este momentul Argentinei şi al lui Messi? Antrenorul Alejandro Sabella nu are cea mai puternică apărare, însă în atac se află nume stralucite. Messi nu s-a impus nicodată la un turneu final, însă acum ar putea fi momentul său. Argentina are o grupă uşoară şi va ajunge în fazele eliminatorii fără să consume multă energie. Messi s-a menajat în ultimele luni şi ar putea avea un apetit mare pentru fotbal.

O mare favorită este şi Brazilia, care joacă acasă şi a avut o Cupă a Confederaţiilor excelentă. Antrenorul Luiz Felipe Scolari este foarte experimentat şi are o echipă foarte puternică. Dacă Neymer joacă bine aşa cum a făcut-o în acest an, atunci gazdele au o mare şansă. Şi să nu uităm că mai mereu gazdele la Cupa Mondială au ajuns departe. Brazilia stă pe un butoi de pulbele, iar gazdele nu au cum să rateze finala dacă vor să nu se reverse favelele în stradă şi totul să se transforme în haos.

Nu în ultimul rînd, Spania are o şansă bună, dar a treia. Spania a jucat în stilul propriu în Cupa Confederaţiilor şi nu a mers mai nimic. Va trebui să se adapteze.

Croaţia vrea să încurce Brazilia la debut

Brazilia-Croaţia va fi prima partidă de la Cupa Mondială, ediţia 2014. Gazdele vor juca, joi seară, aşa cum este obiceiul, în meciul de deschidere. De data aceasta, "selecao" condusă de pe bancă de Felipe Scolari, va avea în faţă o formaţie incomodă, Croaţia, bogată în tinere talente. Este o selecţionată ce nu trebuie subestimată pentru a nu le strica parcursul celor din "ţara cafelei" încă din start. Partida se va juca de la ora 23.00 (ora Moldovei) în oraşul Sao Paolo, în Grupa A.

Singura problemă a gazdelor pare a fi starea de snătate a lui Naymar. Starul Barcelonei s-a accidentat uşor la un antrenament, zilele trecute şi nu este în forma cea mai bună. Sînt însă şanse mari ca acesta să joacea din primul minut.

Brazilia va folosi cel mai probabil echipa-tip. În primul "unsprezece" se vor regăsi şi cîţiva "veterani" cu vechi ştate la "selecao", precum Julio Cesar, Dani Alves şi Fred.

Croaţia lui Niko Kovac nu se teme de nimic şi de nimeni înaintea acestui Mondial, după cum a declarat chiar selecţionerul: "Sîntem pregătiţi şi deja am clar în cap cum vom juca împotriva Braziliei. Ei au jucători de mare valoare pe părţile laterale. Nu vă pot spune cum vom încerca să-i batem", a spus Kpvac. "În amicalul contra Australiei eu jucat perfect în repriza a doua. Sîntem conştienţi de calităţile noastre şi ştim că avem jucători care foarte greu pot fi deposedaţi de balon, aşa cum sînt Modric, Kovacic, Rakitic şi Brozovic. Nu avem şi nu trebuie s avem teamă de nimeni", a mai afirmat tehnicianul.

Casele de pariuri o văd însă clar favorită pe Brazilia, căreia îi acordă cote de 1,30 - 1,35 pentru o victorie în acest meci de pe "Maracana".

Din cantonamentul Braziliei de la Teresopolis, selecţionerul Luiz Felipe Scolari arată în declaraţiile date presei că se teme de primul adversar de la CM 2014: "Croaţia mă preocupă. E important să începem bine, pentru că nimeni nu doreşte să stea apoi la mîna rezultatelor altor echipe. E fundamental să cîştigăm primul meci, pentru a evita presiuni inutile apoi. Sînt satisfăcut de munca efectuată de jucători în ultima perioadă, am progresat mult".

Căpitanul Thiago Silva pare să confirme spusele lui Scolari: "Sînt de acord cu Filipao. Să ne amintim ce s-a întîmplat anul trecut la Confederations Cup". Şi fundaşul Dani Alves vrea un debut în forţă: "Trebuie să punem presiune pe adversarii din grupă încă de la început".

Sursa: onlinesport.ro, romaniansoccer.ro