MOLDOVENII AU REVENIT ACASA CU MEDALII

Radu Lefter a devenit vicecampion mondial U23

Luptătorul Radu Lefter a devenit vicecampion mondial Under 23. În finala categoriei de greutate 97 kg el a cedat în fața iranianului Hamid Azarpira. La Belgrad Radu i-a învins pe kazahul Yunus Gafurov, ungurul Milan Korcsog și ucraineanul Danylo Stasiuk.

La 70 kg, Nicolai Grahmez a cucerit medalia de bronz după 5-2 cu turcul Cuneyt Budak. El a mai cîștigat în fața slovacului Daniel Chomanic, românului Norbert Molnos și rusului Rezuan Kazharov.

La feminin, Mariana Draguțan s-a clasat pe locul 5 în categoria 53 kg. În meciul pentru medalia de bronz, ea a fost învinsă de ucraineanca Mariia Vynnyk.

O accidentare la spate a împiedicat-o pe Anastasia Nichita să lupte pentru medalie la Mondialul Under 23. În primul meci din cadrul categoriei 59 kg, ea a cedat în fața viitoarei finaliste, ucraineanca Solomiia Vynnyk, iar în duelul din recalificări contra sportivei din Belarus, Krystsina Sazykina, nu a evoluat din cauza accidentării.

 

Denis Vieru a cucerit argintul la Grand Slam-ul de la Baku

Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de argint la Grand Slam-ul de la Baku. El a dispus de mongolezul Narmandakh Bayanmunkh, georgianul Bagrati Niniashvili și japonezul Ryoma Tanaka, fiind învins doar de azerul Orkhan Safarov în finala categoriei de greutate 66 kg.

 

Medalii pentru Radu Izvoreanu și Adil Osmanov la Europenele U23

Radu Izvoreanu și Adil Osmanov au urcat pe podium la Campionatul European de judo Under 23 de la Budapesta. Izvoreanu a cucerit medalia de argint în categoria 66 kg, reușind să obțină victoria în fața lui Matas Norkevicius (Lituania), Ivo Verhorstert (Olanda), Freddy Waizenegger (Elveția) și Ismail Misirov (Rusia), fiind învins doar de românul Lucian Borș Dumitrescu.

La 73 kg, Adil Osmanov a trecut de Nace Herkovic (Slovenia), Daniel Segado (Spania), Enzo Gibelli (Franța). În semifinale, el a cedat în fața georgianului Aleko Mamiashvili, dar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe bielorusul Yahor Trukhan.

Sursa: olympic.md