MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE ȘI INTEGRĂRII EUROPENE ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și-a anunțat astăzi demisia. El a menționat că a îndeplinit obiectivele stabilite la începutul mandatului și are nevoie de o pauză.

„Pentru a evita orice fel de interpretări eronate privind motivul demisiei mele, subliniez clar am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă stabilite împreună și alături de președintele Maia Sandu la începutul acestui mandat. Și la această etapă am nevoie de o pauză. În același timp, vă asigur că voi continua să contribui la eforturile echipei de guvernare de a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană și de a asigura încontinuu pacea, stabilitatea și calmul în țara noastră”, a opinat Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a trecut în revistă realizările din ultimii ani și a menționat că în perioada cît a deținut postul de ministru a avut peste 160 de întrevederi bilaterale la nivel de miniștri de externe. “În aceste întrevederi am reușit să fortific și să continuăm dialogul cu 55 de state din întreaga lume. Am efectuat 76 de vizite în străinătate, dintre care 23 de vizite au avut loc la Bruxelles. La fel în toată această perioadă, Republica Moldova a fost vizitată de aproximativ 50 de omologi de ai mei din statele partenere ai Republicii Moldova”, a adăugat Popescu.

“În ultimii ani am depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Am devenit stat candidat pentru aderare și am ancorat ferm și ireversibil Republica Moldova în marea familie europeană. Procesul de aderare se desfășoare cu cea mai bună dinamică chiar și la ședința Executivului de astăzi vom adopta modificările necesare la planul național de aderare la Uniunea Europeană”, a conchis ministrul.

 

Dorin Recean: Mihail Popșoi va prelua portofoliul de externe, iar Cristina Gherasimov va gestiona portofoliul de integrare europeană

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi va prelua de săptămîna viitoare portofoliul afacerilor externe, iar Cristina Gherasimov va gestiona portofoliul de integrare europeană. Anunțul a fost făcut astăzi la începutul ședinței de Guvern de către premierul Dorin Recean, după ce în dimineața zilei, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că își depune mandatul.

Sursa: Moldpres