MICHELLE OBAMA AR FI SINGURA CARE L-AR ÎNVINGE PE TRUMP, DACĂ BIDEN SE RETRAGE DIN CURSA PENTRU CASA ALBĂ

Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în măsură să obţină mai multe voturi decît Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa pentru Casa Albă, arată un sondaj Ipsos/Reuters, citat de News.ro.

Sănătatea lui Joe Biden îngrijorează şi mai mult după dezbaterea televizată cu Donald Trump, iar unii democraţi se întreabă dacă să-l înlocuiască.

Potrivit acestui sondaj Ipsos, publicat marţi, realizat pe un număr de 1.000 de persoane, o singură persoană ar fi în măsură să obţină un rezultat mai bun decît Joe Biden împotriva lui Donald Trump, în cazul în care alegerile prezidenţiale ar avea loc acum, şi anume Michelle Obama.

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ar obţine 50% din voturi, iar Trump s-ar clasa pe locul doi, cu 39%.

Aproximativ 3% dintre cei chestionaţi ar alege alt candidat, iar 4% s-ar abţine.

Michelle Obama ar obţine, astfel, un scor mai bun decît Joe Biden, creditat cu 40% dintre voturi, la egalitate cu Donald Trump.

Cu doar patru luni înaintea alegerilor, acest sondaj arată impasul în care se află Partidul Democrat.

Nicio altă persoană testată nu ar obţine un scor mai bun decît preşedintele democrat - guvernatorul Californiei Gavin Newsom ar obţine 39%, iar Donald Trump 42%, guvernatoarea Michiganului Gretchen Whitmer 39% (Donald Trump 41%), guvernatorul din Kentucky Andy Beshear 36% (Donald Trump 40%), iar guvernatorul Illinoisului J.B. Pritzker ar obţine 34% şi ar fi înfrînt de Donald Trump cu 40%.

Totuși, momentan, niciun alt democrat nu şi-a anunţat candidatura.

Nume grele în partid şi-au exprimat în mod public susţinerea pînă acum faţă de Joe Biden, însă după dezbaterea de joi nervozitatea a crescut în rîndul simpatizanţilor acestuia.

Luni, o jurnalistă l-a întrebat pe preşedintele american dacă intenţionează să se retragă din cursă, după un scurt discurs pe care Joe Biden l-a susţinut la Casa Albă cu privire la o hotărîre a Curţii Supreme care i-a extins imunitatea lui Donald Trump. Joe Biden s-a întors cu spatele şi a plecat din sală fără să răspundă.

Sursa: digi24.ro