Membra a Parlamentului spaniol, atac fara precedent la adresa romanilor din Granada: „Trebuie alungati in suturi”

Macarena Olona, deputata pentru Granada și secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților, a spus, Luni, că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile”, membra Parlamentului spaniol referindu-se la situația înregistrată în cartierul La Chana din Granada. Olona spune că guvernanții „au o politică ce se îndepărtează tot mai mult de nevoile spaniolilor”. „Acești politicieni nu au zone românești în cartierele lor, oameni care locuiesc ilegal în case și care generează probleme serioase de conviețuire, așa cum se întîmplă în Chana”, a spus Macarena Olona, potrivit La Vox de la Galicia.

„Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vîrstă ar putea să se odihnească, care după mult efort și atîția ani de plată a impozitelor astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”, a spus Olona.

Olona spune că rezidenții spanioli au părăsit cartierul nemodernizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind „ocupate progresiv în majoritate de populația românească”.

Olona, care a vizitat zona, a spus că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.