MARIANA DRAGUȚAN, ANASTASIA NICHITA, MARIANA CHERDIVARĂ-EȘANU ȘI VICTOR CIOBANU AU URCAT PE PODIUM LA TURNEUL ZAGREB OPEN

Luptătoarele Mariana Draguțan (55 kg), Anastasia Nichita (57 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (59 kg) au urcat pe podium la turneul Zagreb Open.

Anastasia Nichita s-a ales cu medalia de bronz, după ce a cedat doar în fața viitoarei cîștigătoare a categoriei de greutate 57 kg, chinezoaica Kexin Hong. În rest, trei victorii categorice pentru Anastasia Nichita, cu Luisa Melendres (Ecuador), Giullia Oliveira (Brazilia) și Zhala Aliyeva (Azerbaidjan).

Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat și Mariana Draguțan (55 kg). Asta după ce le-a învins pe poloneza Magdalena Glodek și ucraineanca Albina Rillia. În semifinale, ea a cedat în fața polonezei Roksana Zasina.

Mariana Cherdivară-Eșanu a obținut medalia de argint la turneul Zagreb Open. Asta după ce a înregistrat două victorii în categoria de greutate 59 kg, cu maghiara Nikolett Szabo și azera Alyona Kolesnik și o înfrîngere cu ucraineanca Alina Filipovych. În această categorie de greutate au concurat doar 4 luptătoare.

La 53 kg a concurat Iulia Leorda, dar a cedat în optimi în fața Anastasiei Blayvas din Germania.

* * *

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a obținut patru victorii la turneul Zagreb Open și a cucerit medalia de argint în categoria de greutate 60 kg. El i-a învins pe Hassan Alharthi (Arabia Saudită), Leo Tudezka (Franța), Hafizov Ildar (SUA) și Edmond Nazaryan (Bulgaria). În finală, Ciobanu a cedat în fața lui Sadyk Lalaev, care a reprezentat echipa Sportivilor neutri individuali.

Sursa: olympic.md