MAIA SANDU MERGE LA PARIS PE 3-4 FEBRUARIE

Președintele Maia Sandu va efectua, în perioada 3-4 februarie, o vizită oficială la Paris, unde va avea o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. Potrivit Președinției, președintele va merge la Paris „pentru a da un nou impuls relațiilor politice, economice și culturale între Republica Moldova și Franța”.

În cadrul vizitei sale, Maia Sandu se va întîlni cu mai mulți oficiali de rang înalt ai statului francez. Este vorba despre președintele Senatului Republicii Franceze, Gérard Larcher, și membrii Grupului de prietenie Franța - Republica Moldova din Senat. De asemenea, va avea întîlniri cu președintele Adunării Naționale, Richard Ferrand, și membrii Grupului de prietenie Franța - Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale.

Întrevederi Maia Sandu are planificate și cu ministrul pentru Europa și afaceri externe, Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru transformare și serviciu public, Amélie de Montchalin, și secretarul general al francofoniei, Louise Mushikiwabo. Președintele va avea o întrevedere cu conducerea MEDEF, cea mai mare asociație patronală din Franța, precum și cu reprezentanți ai businessului francez.

Din delegația oficială care va merge în Franța face parte: consilierul în domeniul politicii externe, Cristina Gherasimov, consilierul pentru comunicare publică, purtător de cuvînt, Sorina Ștefîrță și șeful-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat Vasile Popa.

Sursa: IPN