MAIA SANDU A AVUT O ÎNTREVEDERE CU CHRISTOPHER W. SMITH

Șefa statului s-a întîlnit cu Christopher W. Smith, Secretar Adjunct pentru Europa de Est, Politici și Afaceri Regionale în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Președinta Maia Sandu a remarcat parteneriatul bilateral aprofundat din ultimii ani și a mulțumit Guvernului SUA pentru asistența constantă acordată țării și cetățenilor noștri. Șefa statului și-a reafirmat angajamentul pentru continuarea reformelor inițiate pentru modernizarea Moldovei în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și a subliniat importanța sprijinului din partea SUA a acestor reformelor. De asemenea, Președinta a salutat eforturile comune de a combate corupția și de a contracara forțele care încearcă să submineze procesele democratice în Moldova.

Interlocutorii s-au referit și la securitatea regională, reconfirmîndu-și angajamentul de a susține Ucraina. Capacitatea Ucrainei de a rezista invaziei ruse este vitală și pentru pacea și stabilitatea în Republica Moldova.

Sursa: presedinte.md