LIGA CAMPIONILOR

Şahtior a fost măcelărită la Munchen

Bayern Munchen a surclasat-o cu scorul de 7-0 (2-0) pe Şahtior Doneţk, miercuri seara, pe teren propriu, în manşa a doua a optimilor de finală ale Ligii Campionilor şi s-a calificat în sferturile de finală.

După 0-0 în tur, bavarezii au pornit practic cu avantaj din startul meciului de pe Fussball Arena, pentru că Şahtior a rămas în zece oameni din minutul 3, cînd Kucer a fost eliminat uşor pentru fault în careu la Goetze. Mueller a deschis scorul (4), din penalty-ul acordat, iar pînă la pauză echipa lui Guardiola a mai înscris o dată, prin Jerome Boateng (34), avînd şi o bară, prin Lewandowski (24).

Şahtior a făcut practic figuraţie după pauză, încasînd nu mai puţin de cinci goluri, marcate de Franck Ribery (49), Thomas Mueller (52), Holger Badstuber (63), Robert Lewandowski (75), Fabian Goetze (88), dar Bayern a irosit şi alte ocazii clare de gol.

Campioana Ucrainei nu a avut niciun şut pe poartă, dar Luiz Adriano (55), golgheterul la zi al competiţiei, a fost aproape de golul de onoare.

Kucer a primit cel mai rapid cartonaş roşu din istoria Champions League, iar Bayern a egalat cel mai mare scor din fazele eliminatorii ale competiţiei. Totodată, aceasta a fost cea mai drastică înfrîngere din istoria lui Şahtior.

Tehnicianul lui Şahtior Mircea Lucescu a declarat că el şi echipa sa nu au nicio scuză, informează site-ul oficial al clubului ucrainean. El a subliniat însă că Olexandr Kucher nu ar fi trebuit să fie eliminat şi că este supărat şi pentru că de fiecare dată "echipele mari sînt ajutate". "Nu cred că Bayern avea nevoie de un astfel de ajutor din minutul doi. Trebuie să vedem dacă a fost penalty. Dar oricum nu ar fi trebuit să se arate cartonaşul roşu. Din acel moment, echipa noastră ar fi trebuit să aibă zece germani în loc de zece brazilieni. Cei de la Bayern au fost mai puternici decît noi în privinţa caracterului, a tacticii şi la provocările individuale. Meciul era terminat după al treilea gol, cînd Srna era afară primind asistenţă medicală în timp ce Bayern a marcat a treia oară. Ar fi trebuit să jucăm mai compact. Nu avem nicio scuză, dar sînt supărat pentru că echipele mari, ca de fiecare dată, sînt ajutate", a spus Lucescu.

 

Chelsea, out!

Paris Saint-Germain s-a calificat în sferturi în urma unui rezultat de egalitate, 2-2, după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul ''Stamford Bridge'' din Londra, în manşa secundă a optimilor de finală.

PSG a obţinut biletele pentru sferturi graţie golurilor marcate în deplasare, după un meci eroic, în care a reuşit să revină de două ori în inferioritate numerică. Gary Cahill (81), Eden Hazard (96 - penalty) au marcat pentru echipa lui Mourinho, iar brazilienii David Luiz (86) şi Thiago Silva (114) pentru PSG.

Obligată să marcheze, după 1-1 pe ''Parc des Princes'', PSG a abordat cu multă determinare meciul de la Londra, însă speranţele parizienilor au fost lovite dur în minutul 31, cînd Ibrahimovic a fost eliminat uşor după o încercare de deposedare la Oscar.

Chelsea a avut o primă ocazie clară de gol în minutul 49, cînd noul-intrat a tras la colţul scurt, dar Sirigu a respins în corner. Deşi în inferioritate numerică, echipa lui Laurent Blanc a fost mai aproape de gol în minutul 58, cînd Cavani a trimis mingea în bară.

Londonezii au deschis scorul în minutul 81, prin fundaşul Cahill, în urma unui corner şi se părea că soarta calificării e decisă. Cu un ultim efort, campioana Franţei a egalat, în minutul 86, prin David Luiz, cu capul, în urma unui corner executat de Lavezzi.

După un forcing de final al gazdelor, fără sorţi de izbîndă, meciul a ajuns în prelungiri, unde Chelsea a primit penalty la o minge ce a părut atinsă cu mîna în propriul careu de Thiago Silva, iar Eden Hazard a transformat lovitura de pedeapsă pentru ''Blues''.

PSG a avut şansa egalării, prin David Luiz (101), din lovitură liberă de la peste 30 de metri, dar Courtois a respins de sub transversală. Courtois s-a mai opusă o dată golului în minutul 113, cînd Thiago Silva a trimis cu capul după un corner, însă nu a mai putut face nimic un minut mai tîrziu, cînd fundaşul brazilian a trimis în plasă, tot după un corner (114).

Sursa: romaniansoccer.ro