LIGA CAMPIONILOR

Real Madrid a făcut un pas mare spre semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, graţie victoriei cu scorul de 3-0 (2-0) în faţa formaţiei Borussia Dortmund, înregistrată miercuri seara pe stadionul "Santiago Bernabeu", în prima manşă a sferturilor de finală ale competiţiei. Gareth Bale (3), Isco (27) şi Cristiano Ronaldo (57) au marcat golurile madrilenilor. Galezul Bale a deschis scorul după doar trei minute de joc, după o pasă venită de la Daniel Carvajal. Portarul Weidenfeller a intervenit apoi excelent la lovitura liberă executată de Ronaldo (12), dar nu a mai putut face nimic în faţa lui Isco (27), care a majorat diferenţa formaţiei spaniole. Portarul Borussiei a mai salvat un gol şi în faţa lui Bale (30), tot din lovitură liberă. Echipa din Dortmund a avut o singură acţiune mai periculoasă, în min. 33, dar Casillas a respins şutul lui Kevin Großkreutz. După pauză, cele două formaţii au alternat ocaziile de gol, Weidenfeller salvînd golul în faţa lui Bale (48), după care şutul lui Aubameyang (49) a ocolit ţinta la poarta cealaltă. Real a marcat şi al treilea gol, prin portughezul Ronaldo (57), care a egalat recordul de goluri marcat într-o ediţie a celei mai importante competiţii intercluburi de pe continent (14 goluri). Mhitarian a fost blocat in extremis de Pepe (59), în poziţie de finalizare, pentru ca Weidenfeller (61) să apere şutul lui Karim Benzema. Borussia a avut şansa golului în min. 68, dar Reus, în două rînduri, şi Nuri Şahin au fost blocaţi în careul lui Real. Ultima ocazie clară de gol a fost irosită de Bale (84), care tras peste poartă la finalul unei acţiuni în viteză. Manşa secundă se va juca pe 8 aprilie, la Dortmund, dar Real are prima şansă la calificare.

Paris Saint-Germain a învins pe Chelsea Londra cu scorul de 3-1 (1-1), miercuri seara, pe stadionul "Parc des Princes", în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Parizienii au deschis scorul foarte rapid, prin Ezequiel Lavezzi (4), care a catapultat în plasă o minge respinsă greşit de Terry. Chelsea a preluat controlul jocului, dar tot argentinianul Lavezzi a avut o ocazie bună de gol, însă şutul său din unghi s-a dus în plasa laterală. "Blues" a restabilit egalitatea în minutul 27, din penalty, prin Eden Hazard, după ce Thiago Silva l-a agăţat în careu pe Oscar. Lavezzi (34) a fost din nou periculos, din lovitură de colţ, dar Branislav Ivanovic a respins de pe linia porţii. Londonezii au avut o bară în finalul primei reprize, prin Hazard (40). În repriza secundă, PSG a presat tot mai mult şi a împins-o pe Chelsea în propria jumătate, iar echipa lui Blanc a preluat, în mod firesc, conducerea pe tabela de marcaj: Ezequiel Lavezzi a centrat din lovitură liberă, iar mingea a intrat în plasă din David Luiz 61). PSG a suferit o lovitură importantă, vedeta Zlatan Ibrahimovic accidentîndu-se spre finalul partidei, dar campioana Franţei a reuşit să mai înscrie un gol foarte important în prelungiri, prin argentinianul Pastore (90+3), o reuşită individuală. Partida revanşă de pe "Stamford Bridge" va avea loc pe 8 aprilie.

Vargas Manuel 05.04.2014 - 20:49

Ideea mea de a juca fotbal este după cum urmează: jucătorii se mute la atac, în timp ce tipul cu mingea, să decidă ce să facă cu ea. Dacă el decide să treacă mingea, el s-ar muta în atac, cum ar fi cele care rămân. Trebuie doar să știi cum să se miște.