LIGA CAMPIONILOR

Manchester United şi Borussia Dortmund s-au calificat în sferturi

Echipa engleză Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), formaţia elenă Olympiakos Pireu, în manşa secundă a optimilor competiţiei. În tur, Olympiakos Pireu s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 2-0. În partida retur, golurile englezilor au fost marcate de Robin van Persie, în minutele 25 din penalty, 45+1 şi 52.

Nu văd de ce Man United nu ar cîştiga Liga Campionilor

Antrenorul formaţiei Manchester United, David Moyes, a declarat, după calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, că formaţia sa a avut o prestaţie excelentă şi nu vede de ce gruparea engleză nu ar putea să cîştige trofeul.

"Mi-a plăcut reacţia echipei după înfrîngerea din meciul cu Liverpool. Luni le-am spus jucătorilor că trebuie să cîştigăm cu 3-0 pentru suporterii noştri. Ei meritau această victorie după insuccesele din acest sezon. Doream să remontăm şi am făcut-o jucînd bine Am cîştigat meritat. A fost o prestaţie de echipă mare. Nu simt nicio presiune din interiorul clubului. Nu văd de ce Manchester United nu ar putea cîştiga Liga Campionilor. Dacă vom juca la potenţialul nostru maxim putem învinge orice echipă. Unii ar putea crede că acest meci este un punct de cotitură în cariera mea, dar nu este aşa. Mă văd pentru mult timp la acest club. Va fi dificil în continuare, sînt multe echipe bune în Liga Campionilor", a spus Moyes.

Tehnicianul scoţian i-a lăudat pe Ryan Giggs şi Robin van Persie după meciul retur cu Olympiakos Pireu: "Este incredibil numărul de meciuri jucate de Giggs în Liga Campionilor. În seara asta a jucat extraordinar şi a dat două splendide pase decisive. Este un jucător aparte, dar nu va putea juca pentru totdeauna. Va trebui să găsim un nou Ryan Giggs, dar în această seară aveam nevoie de experienţa lui. Puţini jucători sînt capabili să înscrie trei goluri într-un meci de Liga Campionilor. Robin van Persie este unul dintre ei. A primit o lovitură în genunchi, dar accidentarea sa nu este gravă. A fost fantastic în această seară".

Evra, suspendat în prima manşă a sferturilor

Căpitanul echipei Manchester United, Patrice Evra, va fi suspendat în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, după ce a primit un cartonaş galben în partida de miercuri, de pe teren propriu, cu formaţia Olympiakos Pireu, scor 3-0, din returul optimilor competiţiei. Deja avertizat într-un meci anterior, fundaşul francez a primit cartonaş galben în partida cu Olympiakos după un fault asupra lui Nelson Valdez şi astfel nu va putea juca în prima manşă a sferturilor de finală.

Dortmund a pierdut, dar s-a calificat

Borussia Dortmund s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), de formaţia rusă Zenit Sankt Petersburg, în manşa secundă a optimilor competiţiei. În tur, Borussia Dortmund s-a impus, cu scorul de 4-2. Golurile ruşilor au fost marcate de Hulk '16 şi Rondon '73, în timp ce pentru nemţi a înscris Kehl, în minutul 38.

Rezultatele din optimi

Rezultate înregistrate în partidele disputate în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor:

Atletico Madrid (Spania) - AC Milan (Italia) 4-1, în tur 1-0.

Bayern Munchen (Germania) - Arsenal Londra (Anglia) 1-1, în tur 2-0.

FC Barcelona (Spania) - Manchester City (Anglia) 2-1, în tur 2-0.

Paris Saint-Germain (Franţa) - Bayer Leverkusen (Germania) 2-1, în tur 4-0.

Chelsea Londra (Anglia) - Galatasaray Istanbul (Turcia) 2-0, în tur 1-1.

Real Madrid (Spania) - Schalke 04 (Germania) 3-1, în tur 6-1.

Borussia Dortmund (Germania) - Zenit Sankt Petersburg (Rusia) 1-2, în tur 4-2.

Manchester United (Anglia) - Olympiakos Pireu (Grecia) 3-0, în tur 0-2.

Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc la 21 martie, de la ora 13:00, la Nyon.