LIGA CAMPIONILOR

Real Madrid şi Juventus Torino, în semifinale

Real Madrid s-a calificat, miercuri seară, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, scor 1-0, pe teren propriu, pe Atletico Madrid, în manşa a doua din sferturile de finală. În tur, scorul fusese egal, 0-0. Pe Santiago Bernabeu, unicul gol al meciului a fost marcat de Javier Hernández în minutul 88. Din minutul 76, Atletico a jucat în inferioritate numerică, Arda Turan fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Tehnicianul echipei Atlético Madrid, Diego Simeone, a declarat, după meci că este mîndru de jucătorii săi şi că nu poate avea sentimente negative după prestaţia pe care au avut-o aceştia.

"Sînt mîndru de echipa mea. Încă o dată am avut un parcurs foarte frumos în Liga Campionilor, o competiţie dificilă. Am o echipă care munceşte mult. Uneori jucăm mai bine, alteori mai slab, dar sînt foarte mîndru de jucători şi de faptul că antrenez fotbalişti care se dăruiesc cum au făcut-o astăzi. Am avut probleme în a ţine mingea în primele zece minute, adversarii noştri începînd jocul intens. Apoi jocul a fost mult mai echilibrat. Cei de la Real Madrid au fost mai mult în posesia mingii, dar noi am acoperit spaţiile foarte bine. Am fost exact unde trebuia să fim. Cînd eram mic am fost învăţat că trebuie să te dăruieşti la meci şi atunci cînd dădeam totul într-o partidă şi pierdeam, totuşi puteam să merg acasă mulţumit. Cînd echipa joacă aşa cum a făcut-o astăzi nu există sentimente negative. Cred că mulţi antrenori ar vrea să aibă jucători care aleargă 90 de minute în ciuda dificultăţilor pe care le întîmpină. Îi felicităm pe cei de la Real Madrid pentru că au jucat foarte bine şi au înscris un gol frumos", a spus Simeone.

Juventus Torino s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după 12 ani, în urma victoriei, cu scorul general de 1-0, în faţa echipei AS Monaco, în sferturile de finală ale competiţiei. Miercuri, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 0-0, dar Juventus s-a calificat în semifinale după ce s-a impus în tur, scor 1-0.

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi şi miercuri, în manşa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor:

(+) Bayern Munchen (Germania) - FC Porto (Portugalia) 6-1, în tur 1-3

(+) FC Barcelona (Spania) - Paris Saint-Germain (Franţa) 2-0, în tur 3-1

AS Monaco (Franţa) - (+) Juventus Torino (Italia) 0-0, în tur 0-1

(+) Real Madrid (Spania) - Atletico Madrid (Spania) 1-0, în tur 0-0

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în semifinalele competiţiei.

Tragerea la sorţi pentru semifinalele competiţiei are loc vineri.

Sursa: romaniansoccer.ro