LIGA CAMPIONILOR A REINCEPUT CU REMIZE

Şahtior Doneţk, echipă antrenată de românul Mircea Lucescu, a remizat, scor 0-0, marţi seară, cu Bayern Munchen, în prima manşă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Meciul s-a jucat pe teren propriu, la Lvov, din cauza războiului din regiunea Doneţk. A fost un meci echilibrat, nu foarte spectaculos, cu un plus pentru Bayern care a fost mai periculoasî în atac. Şahtior nu a strălucit nici cînd a jucat în superioritate numerică, după eliminarea lui Xabi Alonso, care a primit al doilea cartonaş galben în minutul 65. Returul se joacă pe 11 martie la Munchen.

Dupa meci, antrenorul Mircea Lucescu a declarat: ”Ţinînd cont de condiţiile în care am jucat, ultimul nostru meci oficial fiind în decembrie, cred că e un rezultat bun. Nu a fost o mare diferenţă între Bayern, care domină Bundesliga, şi noi. Au jucători experimentaţi, mai experimentaţi ca ai noştri, iar acest lucru s-a văzut. Atunci cînd am jucat în superioritate numerică, trebuia să facem mai mult, atacanţii ar fi trebuit să fructifice mai bine pasele din spate. Cred că Bayern este favorită, pentru că joacă acasă returul, dar vom face totul pentru a ne califica. Ne lipseşte stadionul nostru, dar încercăm să ne menţinem la acest nivel înalt”.

Paris Saint-Germain şi Chelsea Londra au remizat, marţi seară, scor 1-1, pe stadionul ”Parc des Princes”, în prima manşă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Londonezii au deschis scorul în minutul 36, prin fundaşul dreapta Branislav Ivanovic. Acesta l-a învins pe Sirigu cu o lovitură de cap, în urma unei centrări de pe partea stîngă a unui alt apărător, John Terry.

Tot cu o lovitură de cap şi tot după o centrare de pe partea stîngă, în direcţia de atac a parizienilor, a egalat uruguayanul Edinson Cavani în minutul 54. A fost un meci în care PSG şi-a creat mai multe şanse de gol, în special în repriza a doua, cînd portarul Thibaut Courtois a avut cîteva intervenţii foarte bune. Returul se va juca pe 11 martie.

Sursa: romaniansoccer.ro