LA CĂLDURĂ MARE

Puncte de distribuire a apei pe teritoriul ţării

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale anunţă că începînd de pe 31 iulie, va lansa pe teritoriul republicii 9 puncte de distribuire a apei, în contextul perioadei de caniculă şi a temperaturile ridicate.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, instalarea corturilor cu apă vine în urma unei dispoziţii a Guvenului, care a solicitat instalarea corturilor în locuri aglomerate. Punctele instalate de salvatori vor putea pune la dispoziţia oamenilor apă, iar trecătorii vor avea posibilitatea să se protejeze de soare în orele de vîrf. Corturile cu apă vor fi amplasate în locurile, unde fluxul de oameni este mare.

În total în ţară vor funcţiona nouă puncte. Cinci vor fi amplasate în municipiul Chişinău, două în municipiul Bălţi şi cîte unul în oraşele Cahul şi Comrat. Acestea vor funcţiona pe parcursul caniculei între orele 11.00-18.00. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale aminteşte populaţiei că în perioada 30 iulie-5 august, conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperaturile aerului vor depăşi 33 de grade. În acest context oamenii sînt rugaţi să respecte regulile anti-incendiare pentru a evita producerea incendiilor. De asemenea, salvatorii recomandă persoanelor cu copii mici şi celor în etate să nu stea în soare în orele amiezii.

Sursa: IPN