LA CHISINAU A FOST ORGANIZAT UN MARS UNIONIST

Membri şi simpatizanţi ai mai multor organizaţii unioniste au cerut unirea ţării noastre cu România în cadrul unui marş organizat în Chişinău. Acesta s-a desfăşurat, potrivit organizatorilor, în contextul marcării a 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus. Participanţii la eveniment au scandat lozinci unioniste şi au afişat pancarte cu mesaje similare. Pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale au urcat mai mulţi tineri care au rostit discursuri în susţinerea unirii. Aceştia au criticat acţiunile guvernării de la Chişinău şi au opinat că unica soluţie pentru rezolvarea multor probleme cu care se confruntă ţara noastră este unirea cu România.

Organizatorii acţiunii au anunţat lansarea unei campanii de colectare a semnăturilor pentru unirea celor două state. Aceştia şi-au mai manifestat intenţia de a desfăşura la Chişinău, pe data de 5 iulie curent, o acţiune de amploare numită ”marea adunare naţională”.

Din Piaţă manifestanţii au pornit în marş spre Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău, Ambasada Statelor Unite ale Americii şi cea a României.