KLAUS IOHANNIS: „UE TREBUIE SĂ SE EXTINDĂ. DE CE DUREAZĂ PENTRU UNII DEJA DE 20 DE ANI ACESTE DISCUȚII?”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Strasbourg, că Uniunea Europeană trebuie să se extindă, ca parte a procesului de îmbunătățire a arhitecturii Uniunii. Șeful statului a enumerat Republica Moldova, Ucraina și Balcanii de Vest ca viitori membri ai UE.

„Sînt, fără îndoială, și chestiuni strategice legate de conceptul de Uniune Europeană, de care trebuie să ne ocupăm cu cît mai repede, cu atît mai bine. Funcționarea Uniunii în interior trebuie să devină mai eficientă, mai fluidă, mai rapidă. Deci, arhitectura Uniunii trebuie îmbunătățită. Uniunea trebuie să se extindă - asta este opinia mea.

Este nevoie să includem Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest. Ei vor să fie parte din Uniune, noi vrem să fie cu noi. De ce durează pentru unii deja de 20 de ani aceste discuții? Deci trebuie să fim și aici mai hotărîți, mai aplicați”, a afirmat Klaus Iohannis într-o scurtă declarație de presă alături de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, înainte de discursul din plenul adunării.

Sursa: digi24.ro