KIRILO BUDANOV: MĂSURILE LUATE ÎN MOLDOVA FAC CA PLANURILE RUSIEI DE A O DESTABILIZA SĂ FIE ZADARNICE

Kirilo Budanov, şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, spune că schimbarea de guvern din Republica Moldova, care a avut loc după ce Ucraina a avertizat că Rusia vrea să înlăture conducerea pro-occidentală de la Chişinău, a zădărnicit planurile de destabilizare ale Moscovei.

Kirilo Budanov l-a lăudat pe noul premier moldovean, Dorin Recean, în cadrul unui interviu pentru postul de radio Vocea Americii.

"În ceea ce priveşte schimbarea guvernului, trebuie să fim atenţi la cine a venit. A venit Dorin Recean, care este un profesionist, un bun cunoscător al domeniului militar. Este clar că situaţia nu este uşoară în Moldova. Este exact motivul pentru care Federaţia Rusă încearcă să răstoarne guvernul constituţional. Dar, după cum vedeţi, nu a reuşit încă. Au fost aplicate o serie de măsuri, care sigur vor da roade, iar toate planurile Rusiei vor eşua din nou. O parte din ele au eşuat deja. Însă lucrurile sînt abia la început", a declarat Kirilo Budanov.

Înainte să preia funcţia de premier al Republicii Moldova, Dorin Recean a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate şi secretarul general al Consiliului Suprem de Securitate, iar în perioada 2012 - 2015 a fost ministru de Interne.

În ultimele săptămîni, autorităţile din Republica Moldova au anunţat că au dejucat mai multe planuri de destabilizare a ordinii puse la cale de cetăţeni străini.

Întrebat cît de mari sînt riscurile pentru Ucraina în cazul în care planurile Rusiei de a destabiliza Republica Moldova vor da roade, şeful contraspionajului militar a spus că momentan nu sînt motive de îngrijorare.

"Cum spuneam, măsurile care au fost luate pînă acum fac ca eforturile Rusiei să fie zadarnice", a spus Kirilo Budanov.

Sursa: digi24.ro