KERRY ŞI LAVROV ŞI-AU REAFIRMAT, LA PARIS, ANGAJAMENTUL FAŢĂ DE STABILITATEA UCRAINEI

Secretarul de Stat american John Kerry şi omologul său Serghei Lavrov şi-au exprimat joi seara dorinţa de a contribui la pace şi stabilitate în Ucraina, în cursul unei întîlniri la Paris, în ajunul ceremoniilor marcînd Debarcarea în Normandia.

Această întîlnire, într-un mare hotel parizian, este o ocazie de a discuta "despre subiecte importante pentru relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia, încă şi mai importante pentru toţi cei care vor să vadă pace şi stabilitate în Ucraina", a declarat Kerry, înainte de întîlnirea cu Lavrov.

"Preşedintele ales (Petro) Poroşenko şi-a exprimat clar dorinţa de a se adresa întregului popor al Ucrainei şi de a-şi concentra eforturile pe unirea în interiorul ţării", a adăugat el. "Vrem ca aceasta să fie o oportunitate pentru Rusia, Statele Unite şi alte (ţări) de a-şi uni eforturile, pentru a ajuta Ucraina să devină un stat puternic din punct de vedere economic, un stat a cărui suveranitate este respectată", a subliniat Kerry.

"Nu pot decît să subscriu la ce a spus Kerry", a răspuns Lavrov. "Vrem să vedem o Ucraină paşnică, stabilă, un loc în care cetăţenii să se simtă egali, respectaţi, auziţi şi ascultaţi", a adăugat ministrul rus. (Mediafax)