Israelul a atacat fisia Gaza, dupa ce palestinienii au lansat zeci de rachete

Militanţi palestinieni din Gaza au tras un baraj de rachete Sîmbătă spre oraşe şi sate din Israel, care a răspuns cu lovituri aeriene, a anunţat Armata israeliană, informează Reuters. Radioul israelian a declarat că cel puţin 50 de rachete au fost trase într-un interval de aproximativ 30 de minute, unele intrînd adînc în Sudul Israelului. Nu au existat informaţii despre victime israeliene, în timp ce multe dintre rachete au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome şi alertele i-au avertizat pe locuitori să alerge spre adăposturi, notează The Times of Israel, Sîmbătă, în ediţia online. Oficiali din domeniul sănătăţii din Gaza au declarat că trei palestinieni au fost răniţi într-una dintre loviturile israeliene.

Lansarea rachetelor urmează după uciderea, Vineri, într-o lovitură aeriană israeliană, a doi militanţi din gruparea islamistă Hamas, la putere în Gaza. Armata israeliană a declarat că lovitura aeriană a fost un răspuns la tiruri de armă trase din Gaza care au rănit doi dintre soldaţii săi în apropierea graniţei. Alţi doi palestinieni au fost ucişi Vineri de forţele israeliene în timpul demonstraţiilor săptămînale adesea violente de la 
frontiera dintre Gaza şi Israel.

Mediatori egipteni, însărcinaţi cu intermedierea unei încetări a focului după ce un atac cu rachetă al Hamas asupra Nordului oraşului Tel Aviv în Martie a provocat confruntări intense, depun eforturi pentru a preveni noi escaladări. Hamas a declarat într-un comunicat, Joi, că şeful său din Gaza, Yeyha Al-Sinwar, s-a dus la Cairo pentru discuţii legate de eforturile pentru a menţine calmul.