ISAAC NEWTON A PREZIS SFÎRŞITUL LUMII ÎN ANUL 2060

Isaac Newton a fost unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai tuturor timpurilor. El s-a făcut remarcat cu mai multe lucrări şi descoperiri în domeniul fizicii. Una dintre teoriile sale se refera la refracţia luminii, demonstrînd că o prismă de sticlă poate descompune lumina albă într-un spectru de culori şi că adăugarea unei lentile şi a unei alte prisme poate recompune lumina albă.

Pe baza acestei descoperiri a construit un telescop cu reflexie, care a fost prezentat în 1671 la Royal Society. Newton a probat că lumina este alcătuită din particule. Cercetările ulterioare au demonstrat natura ondulatorie a luminii, pentru ca, mai tîrziu, în mecanica cuantică să se vorbească despre dualismul corpuscul-undă. De asemenea omul de ştiinţă a dezvoltat şi teoria gravitaţiei precum şi diferite opere filosofice şi religioase.

Pasiunea sa pentru religie l-a împins spre un studiu aprofundat asupra unor scrieri biblice. Născut în secolul XVIII, Isaac Newton şi-a demonstrat şi talentul de vizionar, în momentul în urma unor calcule a prezis sfîrşitul omenirii în anul 2060. Această predicţie este bazată pe cartea lui Daniel, una din cărţile Bibliei. Calculele sale l-au făcut să gîndească că sfîrşitul lumii va interveni la 1260 de ani după fondarea Sfîntului Imperiu Roman în anul 800 după Iisus Christos.

Din aceasta simpla deducere, fizicianul, a constatat ca sfîrşitul lumii se va produce în anul 2060. Pentru a certifica credinţa sa, Isaac Newton a lăsat drept dovadă o scrisoare în care explica cu exactitate modul său de gîndire, dar şi cum a ajuns la această concluzie.

Nu putem să ştim dacă Isaac Newton a avut dreptate sau nu, dar cu siguranţă că viitorul o să ne lumineze asupra acestei predicţii atît de curajoase.

Luiza POPA
Obiectiv.info