ION DOSCA OBTINE UN NOU TITLUL DE CAMPION MONDIAL

Maestrul internațional al jocurilor de dame, Ion Dosca, a obținut titlul de campion mondial printre veterani la joc de dame, versiunea blitz, în cadrul Campionatul Mondial la joc de dame – 64 printre veterani. El s-a clasat pe primul loc la categoria de vîrstă 60 de ani plus.

Pe locul doi la această categorie de vîrstă s-a clasat Igor Rybakov, care reprezintă SUA, iar pe locul trei – lituanianul Boris Druzhinin.

Antrenorul și soția lui Ion Dosca, Elena Tkachenko, care a reprezentat Letonia la acest campionat, a devenit campioană mondială, clasîndu-se pe poziția întîi printre femei. Locul doi a fost ocupat de rusoaica Liudmila Petrova, iar lituaniana Jurate Jakstoniene, a obținut locul trei.

Campionatul are loc în perioada 20-31 august în Kranevo, Bulgaria.

Acesta este al șaselea titlu de campion mondial pentru Ion Dosca, alături de alte trei de campion european.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000) și de 18 ori campion al Moldovei.

Sursa: IPN