Incident armat pe un aeroport din Paris. Politistii au lichidat un individ care agita un cutit

Un bărbat care agita un cuţit a fost împuşcat mortal Miercuri dimineaţă de un poliţist pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle, unul din cele două principale aeroporturi din Paris, relatează France Presse, citînd surse aeroportuare şi din cadrul Poliţiei pariziene, potrivit agerpres.

”Poliţia a neutralizat, în această dimineaţă, un individ ameninţător, aflat în posesia unei arme albe, pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle”, a indicat Prefectura Poliţiei din Paris pe contul său Twitter.

Incidentul s-a produs în zona terminalului 2F, în jurul orei locale 08:20 (06:20 GMT). ”O persoană fără adăpost îi deranja pe agenţii de securitate, care au chemat Poliţia de Frontieră (PAF) să ajute la evacuare sa”, a indicat o sursă aeroportuară.

Bărbatul s-a îndepărtat, în timp ce îi insulta pe poliţişti, apoi s-a întors şi a scos un cuţit. Unul dintre poliţişti a făcut apoi uz de arma din dotare, potrivit unor surse din cadrul forţelor de ordine franceze.

Un fotoreporter AFP, care a asistat la incident, a explicat că ”un bărbat înalt de culoare a agitat spre poliţişti un obiect care arăta ca un cuţit”. El nu a dat curs somaţiei forţelor de ordine şi a continuat să înainteze, un poliţist deschizînd atunci focul asupra sa. ”A fost tras un singur foc”, a indicat acesta.

Victima a fost pusă pe targă şi evacuată într-o zonă inaccesibilă pasagerilor, a mai spus fotoreporterul AFP.