In cautarea mahmurelii: Au furat whisky de peste 100.000 de lire sterline

O bandă de indivizi mascaţi a avut nevoie de doar patru minute pentru a pătrunde într-o distilerie din Scoţia şi pentru a pleca cu sticle de whisky în valoare de peste 100.000 de lire sterline (122.500 de dolari), relatează Luni dpa, potrivit agerpres.

Infractorii au forţat o încuietoare la centrul de vizitare al Distileriei Glenfarclas în primele ore ale zilei de Duminică, au spart un dulap şi au plecat cu sticle de whisky Speyside scumpe.

Callum Fraser, director de producţie la distileria din Ballindalloch, a făcut apel la orice poate da informaţii în legătură cu spargerea sau care deţine imagini surprinse de camere de supraveghere din zonă să contacteze Poliţia.

„Cineva a pătruns pe uşă forţînd încuietoarea. Evident, ei cunoşteau locul pentru că au ştiut exact la ce dulap să meargă. Ei au luat sticle aparţinînd unei serii din perioada 1954 şi 1975 – exista o sticlă din fiecare an acolo – şi o sticlă veche de 60 de ani şi apoi au ieşit pe uşă”, a mai spus el.

Imaginile de la faţa locului au surprins indivizii purtînd măşti albe intrînd prin uşa laterală la ora 02:45 şi plecînd apoi cu sticlele valoroase aproximativ patru minute mai tîrziu.