IGOR GROSU: SINTEM GATA SA NUMIM UN NOU GUVERN

Liderul PAS, Igor Grosu, anunță că formaţiunea are pregătită garnitura guvernamentală și este gata să numească un nou Guvern. În cadrul unui briefing de presă, președintele PAS a precizat că își dorește învestirea unui Guvern cît mai curînd posibil. 

 „Avem pregătită garnitura guvernamentală și sîntem gata să numim un nou Guvern și să prezentăm publicului un plan guvernamental pentru următorii patru ani”, a mai spus Grosu. 

În context, Grosu anunță cîteva priorități ale formațiunii pentru următoarea perioadă de guvernare. Așadar, pe lista priorităților PAS rămîne „curățarea justiției și lupta cu corupția”. Grosu spune că procurorii și judecătorii corecți vor avea undă verde la recuperarea miliardului furat. 

„Confiscarea averilor hoților și schemacilor, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor de rînd. A doua prioritate fa vi atragerea investițiilor și fondurilor europene”, a spus Grosu. 

În acest sens, Grosu a reiterat angajamentul PAS de a ridica pensia minimă la 2 mii de lei. O altă prioritate ține schimbarea modului de funcționare a instituțiilor statului. Totodată, Grosu apelează la cetățenii Republicii Moldova, cu experiență în guvernare, să se implice în procese transformaționale din țara noastră.

„Ne dorim să numim cît mai repede un Guvern profesionist și eficient, care să rezolve problemee urgente. Facem apel la oamenii Moldovei cu experiență relevantă în guvernare, management, drept, relații internaționale să apeleze la PAS în cazul în care pot să se implice în procese transformaționale în țară. În cazul în care nu pot, dar vor să ajute îi rugăm să se implice de la distanță”, a declarat Igor Grosu. 

Grosu spune că este nevoie de eforturi solide și acțiuni curajoase pentru a face față problemelor din țară. Acesta recunoaște că nu va fi ușor să facă din Republica Moldova o țară prosperă. 

„Știm că nu va fi ușor. Să faci dintr-o țară săracă și coruptă una prosperă care își servește cetățenii este un drum lung, pe alocuri anevoios”, a mai spus liderul PAS. 

Acesta le-a mulțumit cetățenilor care au dat votul pentru formațiunea pe care o conduce și a promis că va avea grijă de toți cetățenii acestei țări, indiferent pentru cine au votat. Grosu a precizat că acum sînt în așteptarea validării scrutinului de către Curtea Constituțională, iar noul Legislativ să înceapă lucrul cînt mai repede. 

Sursa: sputnik.md