IGOR DODON A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA SOLEMNA A TURNEULUI INTERNATIONAL LA SAH ,,MEMORIALUL VEACESLAV CEBANENCO – 2019”

În calitate de Președinte al Federaţiei de Șah a Republicii Moldova, Igor Dodon a participat la deschiderea solemnă a Turneului Internațional la șah ,,Memorialul Veaceslav Cebanenco – 2019” care se va desfăşura în perioada 7-16 mai.

Șeful statului a salutat participanții la eveniment urîndu-le succes și realizări frumoase. Totodată, Igor Dodon a subliniat că Turneul respectiv este cel mai solid din ultimii 20 de ani din țara noastră. De asemenea, Președintele a menționat importanța care este acordată dezvoltării șahului în Republica Moldova, remarcînd rezultatele frumoase pe care le-au obținut șahiștii moldoveni pe parcursul ultimilor ani la multiple competiții europene și internaționale.

La Turneu cu normă de Mare Maestru Internaţional se va juca sub formă de două turnee închise circulare cîte zece şahişti în fiecare. La ,,Memorialul Cebanenco – 2019” participă campionii Israelului, Belarusului, Georgiei şi României, precum şi şase şahişti membri ai lotului Naţional al Republicii Moldova.

Este vorba de marele maestru internațional Baadur Jobava, triplu campion al Georgiei, medaliat cu aur la Olimpiada Mondială din 2004, Vice-campion al Europei în 2017; marele maestru internațional Ilia Smirin, triplu Campion al Israelului, medaliat la Olimpiada Mondială din 2010; marele maestru internațional Alexei Fedorov, de cinci ori campion al Republicii Belarus, participant la 7 Olimpiade Mondiale, și maestrul internaţional Lucian-Costin Miron, campion al României în 2019. Astăzi, înainte de deschiderea Turneului, Igor Dodon a avut o întrevedere cu șahiștii din străinătate, în sediul Președinției.

Totodată, echipa Republicii Moldova este reprezentată de cei mai puternici șahiști: mari maeștri internaționali, maeștri FIDE, campioni ai Moldovei în diferite categorii de vîrstă, Dmitrii Svetuşchin, Vladimir Hamiţevici, Andrei Macovei, Nichita Morozov, Ivan Schiţco și Egor Laşchin.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova