IGOR DODON A DISCUTAT CU DMITRI KOZAK

A fost programată o vizită în Rusia

Președintele Moldovei, Igor Dodon, va întreprinde o vizită de lucru în Rusia. Șeful statului a discutat despre acest lucru cu reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a purtat o conversație telefonică cu șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak. Șeful statului a anunțat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

Dodon a spus că printre problemele puse în discuție a fost și vizita sa de lucru în Rusia, urmînd să fie discuta o serie de probleme de actualitate ale cooperării moldo-ruse.

După cum a remarcat șeful statului, partea rusă i-a mulțumit pentru eforturile depuse în timpul mandatului prezidențial, care au vizat consolidarea parteneriatului strategic dintre Moldova și Rusia.

"În special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul că datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA", a scris Dodon.

Dodon a precizat că a exprimat gratitudine domnului Kozak și actualei conduceri a Federației Ruse pentru susținerea multilaterală acordată Republicii Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate în Rusia, pentru asistența acordată în combaterea pandemiei de coronavirus și sprijinul material oferit agricultorilor noștri, afectați de secetă.

Sursa: sputnik.md