IBRAHIMOVIC: FRANTA, "O TARA DE RAHAT", CARE "NU MERITA" O ECHIPA CA PSG

Internaţionalul suedez Zlatan Ibrahimović a avut o ieşire nervoasă după înfrîngerea suferită de Paris Saint-Germain pe terenul echipei Girondins Bordeaux (2-3), duminică seara, într-o partidă din cadrul etapei a 29-a a campionatului de fotbal al Franţei.

"În 15 ani, n-am văzut niciodată un asemenea arbitraj. În această ţară de rahat. Această ţară nu o merită pe PSG. Sîntem prea buni pentru această ţară", a spus Ibrahimović la finalul jocului de la Bordeaux, conform imaginilor difuzate de Infosport+.

În secvenţele filmate de postul respectiv, starul suedez a fost surprins în momentul în care se îndrepta foarte nervos spre vestiare, iar afirmaţiile sale au fost făcute în limba engleză.

Ibrahimovic a reuşit o dublă în partida de la Bordeaux, insuficientă însă pentru ca PSG, care rămîne pe poziţia secundă a clasamentului, la trei puncte în spatele liderului Olympique Lyon.

"Dezamăgirea lui Ibrahimović nu justifică afirmaţiile sale insultătoare faţă de arbitraj şi de ţara care îl găzduieşte. Va trebui să-şi ceră scuze", a reacţionat, pe Twitter. ministrul francez al Sportului, Patrick Kanner.

Atacantul lui PSG şi-a prezentat ulterior scuze pentru ieşirea sa nervoasă, explicînd că afirmaţiile sale nu s-au referit la Franţa ca ţară, ci numai la arbitraj.

"Vreau să-mi cer scuze, dacă unele persoane s-au simţit ofensate. Vreau să precizez că afirmaţiile mele nu au vizat nici Franţa şi nici francezii. Am vorbit de fotbal şi nu de altceva. Am pierdut un meci şi accept acest lucru, dar nu accept atunci cînd arbitrul nu respectă regulile. Nu este prima oară cînd se întîmpla asta. M-am exprimat sub imperiul nervilor şi toată lumea ştie că, în astfel de momente, cuvintele pot depăşi gîndirea", a precizat Ibrahimović într-un comunicat.

Val de reacţii la adresa suedezului

Un val de critici s-a abătut luni asupra atacantului suedez Zlatan Ibrahimović, la o zi după ce a afirmat că Franţa este "o ţară de rahat", liderul extremei dreapta Marine Le Pen invitîndu-l chiar pe fotbalist să părăsească ţara. "Cei care consideră că Franţa este o ţară de rahat pot să o părăsească. Iată, este foarte simplu", a afirmat doamna Le Pen pentru postul de radio France Info. "Sînt lucruri mult mai importante de care am putea vorbi astăzi", a adăugat preşedinta Frontului Naţional (FN).

Un lider al Partidului socialist (PS) la putere, Jerome Guedj, a catalogat drept "inacceptabilă" şi "un capriciu de vedetă" reacţia lui Ibrahimović. "Să joace fotbal şi să tacă din gură, sau cel puţin să fie respectuos faţă de această ţară", a declarat politicianul.

Opoziţia de dreapta condusă de fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, mare suporter al echipei PSG, a minimalizat incidentul, fostul ministru Bruno Le Maire calificînd episodul drept "polemică total inutilă". "El a făcut această afirmaţie la nervi... Desigur nu este acceptabil, dar şi-a cerut scuze şi cred că sînt probleme mult mai importante decît declaraţiile lui Zlatan Ibrahimović", a adăugat Le Maire.

“Nu-mi deformaţi afirmaţiile!”

Zlatan Ibrahimović, atacantul lui PSG, a revenit luni, într-un video de 1 min şi 8 secunde, filmat luni pe "Parc des Princes", asupra afirmaţiilor sale de duminică. "Nu este vorba decît de fotbal, atunci să vorbim despre el", a declarat suedezul.

"În primul rînd, ceea ce am spus nu a fost destinat oamenilor care trăiesc aici. Am fost foarte enervat în acel moment. În consecinţă, oamenilor care s-au simţit răniţi, care mi-au înţeles greşit afirmaţiile, dacă acesta este cazul, vreau să le cer scuze. Nu am nicio problemă cu asta pentru că sînt un om de onoare. Cred de asemenea că francezii sînt suficient de inteligenţi ca să înţeleagă situaţia. Încă o dată, cei care s-au simţit ofensaţi, nu am nicio problemă să le prezint scuze", a spus Ibrahimović.

"Respect oamenii care mă respectă, am avut o primire frumoasă cînd am ajuns aici şi sînt foarte fericit. În fiecare zi de cînd sînt la Paris trăiesc momente foarte bune. Însă nu am regrete şi nimeni nu mă va face să-mi schimb părerea. De la prima mea zi aici, am avut momente bune şi voi mai avea şi altele. Deci nu-mi deformaţi afirmaţiile, nu a fost vorba decît de fotbal, atunci să vorbim despre el. Pentru că aici fotbalul este cel mai important pentru mine", a adăugat atacantul suedez.

Sursa: romaniansoccer.ro