Hoţii de cupru au creat haos în traficul feroviar din Bochum

Hoţii de cabluri de cupru au bulversat cel puţin pînă Marţi circulaţia trenurilor spre gara centrală din Bochum, în Vestul Germaniei, relatează dpa potrivit agerpres.

Incidentul a determinat numeroase întîrzieri şi anulări de curse în întregul oraş, a declarat la Berlin un purtător de cuvînt al Deutsche Bahn.

„Nu funcţionează nimic acolo”, a spus acesta.

Se crede că hoţii au retezat linii de fibră optică, în încercarea de a extrage cuprul din cabluri într-o gară situată în apropiere, în cartierul Ehrenfeld.

Trenurile pe distanţe lungi au fost nevoite să ocolească oraşul Bochum, aflat în regiunea dens populată Ruhr, şi au fost puse temporar în circulaţie autobuze pentru a-i transporta pe călători în oraşele învecinate Essen şi Dortmund.

Se aşteaptă ca traficul feroviar să fie întrerupt cel puţin pînă Marţi, astfel că va fi afectat şi traficul din orele de vîrf de Marţi dimineaţa, a menţionat un purtător de cuvînt al căilor ferate.

Este pentru a doua oară în decurs de o săptămînă cînd hoţii de cabluri întrerup traficul în oraş. Un incident similar petrecut Marţea trecută a blocat în mod similar accesul către gara centrală din Bochum, determinînd anularea a sute de curse feroviare.