Haos in Franta

Noua zi de acţiune, Marţi, în Franţa, împotriva controversatului proiect de reformă a pensiilor a adunat 615.000 de manifestanţi în toată ţara, potrivit Ministerului francez de Interne, iar sindicatul CGT a anunţat, la rîndul său, 1,8 milioane de manifestanţi, relatează AFP.

La manifestaţii au participat 615.000 persoane în Franţa, între care 76.000 în Capitală, potrivit Ministerului de Interne, care anunţase 806.000 pe 5 Decembrie, în prima zi a acestei mişcări şi a unei greve nelimitate care paralizează marile oraşe din Franţa de 13 zile.

Într-un mesaj difuzat pe Twitter, sindicatul CGT, în fruntea protestului împotriva acestei reforme, a anunţat că aproximativ 1,8 milioane de oameni au defilat Marţi în ”peste 260 de manifestaţii” în toată Franţa.

Acest sindicat anunţa 1,5 milioane de manifestanţi la 5 Decembrie. Zeci de mii de persoane au manifestat Marţi contra acestei reforme a pensiilor în mai multe oraşe din Franţa, pentru a 13-a zi consecutiv de la începutul grevei. De această dată, toate sindicatele au lansat apeluri la manifestaţii, inclusiv organizaţii reformiste precum CFDT.