GĂRZILE REGINEI ELISABETA S-AU UMPLUT DE... RÎIE

Peste 100 de membri ai gărzii reginei Marii Britanii din regimentul de la Castelul Winsor au fost infestaţi de rîie. Armata britanică n-a mai fost afectată de această boală, la o asemenea scară, din timpul războiului coreean, in urma cu 60 de ani.

Simptomele bolii au apărut după ce gărzile reginei s-au întors de la nişte exerciţii militare efectuate în Germania. Potrivit unor surse ale casei regale, nici un membru al familiei regale nu s-a molipsit. Cazarma gărzilor se află la cîteva sute de metri de una dintre reşedinţele principale ale reginei, Castelul Windsor.

"Gărzile au fost la exerciţii în Germania şi probabil că au stat in vreun şant infectat sau aşa ceva. Acum băieţii sînt frecaţi cu creme împotriva scabiei de parcă n-ar mai exista ziua de mîine. Fiecare este sub tratament, nu doar cei 120 confirmaţi ca fiind bolnavi. Peste 500 de oameni sînt afectaţi.

Toata povestea asta este destul de jenantă pentru noi, iar gărzile din celelalte regimente ne iau peste picior. În toţi anii în care am lucrat aici nu am mai auzit de aşa ceva", a declarat unul dintre militari.

Ministerul Apărării a ordonat efectuarea unei investigaţii, pentru a determina ce au făcut gărzile în timpul exerciţiilor din Germania.

Preluat din presa românească de Ion Borş