GERMANIA VA CONTINUA SA SPRIJINE AGENDA EUROPEANA A R. MOLDOVA

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut, în seara zilei de 10 martie, o întrevedere cu Ulrike Knotz, Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre relaţiile bilaterale, agenda europeană a ţării noastre şi atragerea investiţiilor germane în R. Moldova.

De asemenea, Chiril Gaburici a vorbit despre angajamentele Executivului de a continua reforma în justiţie, de a combate corupţia şi a asigura transparenţa în sistemul bancar. În context, Prim-ministrul a menţionat că mizează pe extinderea investiţiilor străine în ţara noastră. „Sper să avem mai mulţi investitori şi investiţii germane în Republica Moldova, în domenii precum eficienţa energetică şi producerea energiei din surse regenerabile, agricultură şi industria de prelucrare a alimentelor, tehnologiile informaţionale. La fel, mizăm pe învestiţii în întreprinderile mici şi mijlocii", a spus Chiril Gaburici.

Anul trecut, Germania ocupa locul patru in topul ţărilor în care R. Moldova exportă mărfuri, cu o cifră de 137,5 mil. de dolari, şi poziţia a cincea printre importatori, cu 427,0 mil. de dolari.

În cadrul întrevederii, şeful Executivului a vorbit şi despre vizita pe care urmează să o întreprindă la Bruxelles, unde va participa, pe 16 martie, la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

La rîndul său, Ambasadorul Ulrike Knotz i-a urat succes Prim-ministrului Chiril Gaburici şi echipei sale din Guvern. „Germania are nevoie de parteneri pragmatici, stabili şi de încredere. Agenda europeană trebuie continuată, astfel încît Republica Moldova să se transforme, să se modernizeze şi să trăiască după standarde europene”, a reiterat diplomatul german.

Ulrike Knotz şi-a început misiunea de ambasador în Republica Moldova la 20 august 2014.