GAZZETTA DELLO SPORT: IONIŢĂ, EROUL VERONEI, PRIMUL JUCĂTOR MOLDOVEAN CARE MARCHEAZĂ ÎN SERIE A

Mijlocaşul Artur Ioniţă a devenit primul jucător născut în Republica Moldova care a marcat în campionatul Italiei, Serie A, după ce a adus victoria formaţiei Hellas Verona în meciul cu Torino, scor 1-0, din etapa a 3-a.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Ioniţă, născut la 17 august 1990, a intrat pe teren în minutul 64 şi a marcat golul victoriei în minutul 66.

După meciul cu Torino, Ioniţă a dedicat golul tatălui său: "Cînd eram mic nu puteam avea tot ceea ce-mi doream, astfel că tata m-a motivat mereu să lupt pentru ce vreau. Nu am dat tricoul fanilor pentru că vreau să-l dau tatălui meu, este primul meu gol în Italia, se va bucura pentru mine".

Gazzetta dello Sport notează că Ioniţă vorbeşte cinci limbi: româna, italiana, rusa, spaniola şi germana. Achiziţionat în iulie de la FC Aarau (Elveţia), Ioniţă este traducător în vestiar la Verona pentru antrenorul Andrea Mandorlini (fost şi la CFR Cluj) şi jucătorii Marquez şi Martici.

Artur Ioniţă a evoluat la FC Aarau din 2009, el jucînd în 142 de meciuri şi marcînd 16 goluri.

Sursa: romaniansoccer

Kurteyan l-a înlocuit pe Caras în postul de antrenor al naţionalei de fotbal

Alexandru Kurteyan a devenit pe 24 septembrie noul antrenor al echipei naţionale de fotbal.

El l-a înlocuit pe Ion Caras, care a fost demis azi din post de Consiliul de Antrenori al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) pe motiv că selecţionata a luat un start slab în preliminariile Campionatului European. Aceasta a suferit înfrîngere cu scorul 0-2 în meciul din deplasare cu reprezentativa Muntenegrului.

Alexandru Kurteyan a fost selecţionerul naţionalei de tineret a Moldovei, care a încheiat campania preliminară pentru Euro-2015 pe locul trei.

Cu Ion Caras la cîrmă, echipa naţională a acumulat în ediţia precedentă a preliminariilor Campionatului Mondial 11 puncte, cel mai înalt indice în medie pe meci (1,1 puncte) în istoria participării.

Obiectivul stabilit de FMF în faţa echipei naţionale în actuala campanie este calificarea în faza finală a Campionatului European.

Nicolae Milinceanu a debutat la Rapid Bucureşti

Fotbalistul moldovean Nicolae Milinceanu a debutat pe 23 septembrie la noul său club, Rapid Bucureşti (România).

El a intrat în teren în minutul 72 al meciului cu FC Botoşani din cadrul şaisprezecimilor de finală ale Cupei României Timişoreana. Scorul era egal 0-0. În finalul prelungirilor, de asemenea a fost egalitate (0-0). Rapid a învins cu scorul 5-4 în urma loviturilor de departajare.

Nicolae Milinceanu a semnat contractul cu Rapid în urmă cu cîteva zile. Acordul este valabil pe un termen de un an. ”Sînt bucuros că am onoarea să joc la Rapid, un club cu tradiţii bogate, frumoase. Sînt foarte motivat să demonstrez staff-ului tehnic al echipei că sînt capabil să joc în echipa de bază”, a declarat jucătorul, care a plecat de la formaţia moldoveană Veris Chişinău.

Nicolae Milinceanu este membru al selecţionatei Moldovei de tineret.

Formaţia Rapid este antrenată de Ionel Ganea, care a activat cîteva zile şi la Rapid Ghidighici.

Sursa: Moldpres