GALA LAUREATILOR FMF – 2016

Gala Laureaţilor Fotbalului Moldovenesc – 2016 s-a desfăşurat pe 11 decembrie la Teatrul de Operă şi Balet şi a început cu intonarea imnului Republicii Moldova de către Orchestra Poliţiei de Frontieră a Ministerului Afacerilor Interne. Apoi moderatorii sărbătorii fotbalistice, Andrei Porubin şi Indiana, l-au invitat în scenă pe preşedintele FMF, Pavel Cebanu, care s-a adresat cu un mesaj de salut către cei prezenţi în sală. În continuare în faţa asistenţei au vorbit Gheorghe Brega, Viceprim-ministrul pe probleme sociale, și Victor Zubcu, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Gala a continuat cu anunţarea laureaţilor anului fotbalistic 2016, desemnaţi în urma unui sondaj petrecut în rîndul a circa 200 de specialişti, membri afiliați ai FMF - cluburi participante în campionatul Moldovei, asociaţii raionale, municipale și de profil, membri ai Comitetului Executiv, reprezentanți ai comitetelor centrale, intermediari.

Pentru a treia oară, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru GAŢCAN, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov, care a totalizat 514 puncte.

Radu MÎȚU (Milsami Orhei, 272 puncte) a fost desemnat cel mai bun portar din campionatul Moldovei. Veaceslav POSMAC (Dacia Chișinău, 160 p.) a fost ales cel mai bun fundaş. Gheorghe ANDRONIC (Milsami Orhei, 190 p.) a devenit cel mai bun mijlocaş, iar Igor BUGAIOV (Zaria Bălți, 228 p.) a fost votat cel mai bun atacant.

Premiul pentru cel mai bun golgheter al Campionatului Moldovei, ediţia 2015-2016, i-a revenit lui Danijel SUBOTIC (Sheriff Tiraspol), care a marcat 12 goluri.

Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Andrian SOSNOVSCHI a devenit cel mai bun antrenor al anului 2016 (301 p.).

Cea mai bună echipă a fost desemnată Sheriff Tiraspol, iar cea mai bună echipă între veterani – Poliproject Chișinău.

FC Dacia Chișinău a cucerit Premiul Fair Play, iar cel mai bun arbitru al anului 2016 a fost desemnat Alexandru TEAN.

Iată cine sînt laureaţii altor premii instituite de FMF în anul 2016: Inspectoratul General al Poliției, Ambasada Regatului Suediei în Republica Moldova și Efim Josanu, Editor coordonator sport la Compania „Teleradio-Moldova” - premii „Pentru aportul la dezvoltarea fotbalului”.

Tradițional, forul de specialitate i-a premiat pe veteranii fotbalului moldovenesc, care au adunat în trecut mii şi mii de oameni în tribunele stadioanelor din Moldova.

Laureat al „Premiului Nicolae Simatoc”, ediția II, pentru performanța de a evolua cu succes de-a lungul carierei în campionatele Spaniei, Italiei, Germaniei și Franței, a devenit Igor DOBROVOLSKI, antrenorul Selecţionatei Moldovei. Premiul a fost înmînat de către Octavian Țîcu, cercetător coordonator la Academia de Științe a Moldovei, și Boris Boguș, Șeful catedrei Sport la Universitatea de Stat din Moldova.

În fotbalul feminin, Ana ZATUȘEVSCAIA, componentă la echipa Noroc și la selecționata feminină a Moldovei, a fost aleasă cea mai bună jucătoare, iar Andrian LAȘCU (United Galați, România) a fost votat cel mai bun jucător în futsal.

Cel mai bun jucător în fotbalul de plajă a fost votat Andrei NEGARA de la echipa Clubul Sportiv Djoker. În fotbalul-tenis – Alexandru SÎRGHI de la Şcoala Sportivă nr 12 din Vadul lui Vodă a fost numit cel mai bun jucător, iar Alina MIRON de la Clubul Sportiv Petrești – cea mai bună jucătoare.

Buna dispoziţie a fost asigurată de formația "Zdob și Zdub", interpretul Pavel Stratan și surorile Osoianu.

Sursa: fmf.md