FOTBAL

Epureanu a marcat în campionatul Turciei

Alexandru Epureanu a înscris primul său gol în campionatul Turciei. Fundaşul moldovean a reuşit să marcheze din foarfecă pentru Istanbul Başakşehir, în cadrul etapei a 5-a. Epureanu a deschis scorul în minutul 6 al partidei cu Akhisar Belediyespor, care s-a încheiat cu 4-0. Căpitanul Naţionalei Moldovei este titular la Istanbul Başakşehir, care este antrenată de fostul selecţioner al Turciei, Abdullah Avci. În urma acestei victorii, Istanbul Başakşehir a urcat pe locul 7 în clasament, la 4 puncte distanţă de liderul Beşiktaş. Următorul meci, Epureanu îl va disputa pentru reprezentativa Moldovei, pe 9 octombrie, la Chişinău, contra Austriei. Alexandru Epureanu este al doilea moldovean care reuşeşte să înscrie în campionatul Turciei. Primul a fost fratele său, Sergiu Iepureanu, în sezonul 1999-2000, pentru echipa Samsunspor. (IPN)

Veris a urcat pe primul loc în clasamentul campionatului de fotbal

Echipa Veris Chişinău a urcat pe primul loc în clasamentul campionatului naţional de fotbal, după victoria repurtată ieri cu scorul 1-0 în meciul din deplasare disputat cu Milsami Orhei în cadrul etapei a zecea. Unicul gol la partidei l-a marcat fundaşul Petru Racu, care este deja la treia reuşită în acest sezon. Liderul turneului pînă la această etapă, Dacia Chişinău nu a reuşit să învingă debutanta turneului, Saxan Ceadîr-Lunga. Partida s-a încheiat nedecis (0-0). Într-un alt meci din cadrul etapei, Sheriff Tiraspol a învins-o cu scorul 3-0 pe Academia Chişinău. Au marcat Ginsari (22), Balima (60) şi Benson (70). Veris se situează pe primul loc în top cu un total de 20 de puncte. Acelaşi punctaj are Sheriff, dar golaverajul este mai modest. Dacia (19 puncte) a coborît pe locul trei în clasament după egalitatea înregistrată. (Moldpres)

Echipa Liceului ”Mihai Eminescu” a cîştigat turneul ”Cupa Guvernului”

Echipa Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Drochia a devenit ieri, la Criuleni, cîştigătoarea ediţiei a noua a turneului republican de fotbal „Cupa Guvernului”, rezervată formaţiilor de elevi în vîrstă pînă la 14 ani. În meciul final, elevii din Drochia au învins cu scorul 2-0 formaţia Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din satul Tomai, raionul Leova, graţie golurilor marcate de Tudor Mocanu şi Radu Derega. În meciul pentru locul trei, formaţia Liceului Teoretic “Olimp” din satul Puhăceni (Anenii Noi) a învins cu scorul 4-1 echipa Gimnaziului “Mihai Eminescu” din oraşul Teleneşti. Cei mai buni jucători pe posturi au fost desemnaţi: Ghenadie Taran (LT „Mihai Eminescu” or. Drochia) - portar; Victor Sculea (LT “Olimp”, s. Puhăceni, Anenii Noi) - fundaş; Andrei Boico (LT „Mihai Eminescu”, or. Drochia) - mijlocaş; Ilie Majoc (LT „Mihai Viteazul” s. Tomai, Leova)- atacant. Autorul celui mai frumos gol a fost declarat Andrei Lisnic (LT “Olimp”, s. Puhăceni, Anenii Noi). La festivitatea de premiere au participat Dragoş Hîncu, viceministru al Tineretului şi Sportului, Nicolae Cebotari, Secretarul General al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Ina Scutelnic, Consultant principal Direcţia dezvoltare socială din cadrul Cancelariei de Stat. Turneul republican de fotbal „Cupa Guvernului” este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei, Federaţia Moldovenească de Fotbal, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne. Această competiţie a adunat, tradiţional, un număr impresionant de participanţi – peste 18 mii de elevi de la instituţiile de învăţămînt din ţară. Precedentele cîştigătoare au fost: echipele de la Liceul din s. Lopatnic, Edineţ (2006, 2008), Liceul „Minerva” din Chişinău (2007), Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Edineţ (2009), Liceul Teoretic din s. Congaz, Comrat (2010), Liceul Teoretic „Hyperion” din s. Gura Galbenei, Cimişlia (2011), Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Bălţi (2012), Liceul Teoretic din s. Negureni, Teleneşti (2013). (Moldpres)

Şahtiorul lui Lucescu, învins de Dinamo Kiev

Şahtior Doneţk nu mai este ceea ce a fost. După ce în urmă cu o sătpămînă fusese învinsă, surprinzător de Lugansk (0-1), echipa antrenată de Mircea Lucescu a fost învinsă, astăzi, cu acelaşi scor, de Dinamo Kiev, în etapa a 8-a din campionatul Ucrainei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Vida în minutul 71, cu o lovitură de cap, după o pasă a lui Yarmolenko. Şahtior a jucat din minutul 62 în inferioritate numerică, după ce Şevchuk a fost eliminat. Şahtior a ajuns pe locul al treilea în clasament, la 4 puncte distanţă de lidera Dnepr. Dinamo Kiev ocupă poziţia a doua. (romaniansoccer)

Juventus a cîştigat derbiul cu Roma

Juventus a luat un avans de trei puncte faţă de Roma şi s-a distanţat de aceasta în clasament, după ce a învins-o, duminică, scor 3-2, la Torino, în etapa a 6-a din campionatul Italiei. Meciul a fost decis de un şut de excepţie al fundaşului Leonardo Bonucci, din minutul 86. Pînă atunci, se marcaseră trei goluri din trei penalty-uri: Tevez în minutele 27 şi 45 şi Totti în minutul 32. Din acţiune, înscrisese Iturbe (44). Juve are maximum de puncte după şapte etape (21) şi a lăsat-o în urmă pe Roma (18). Pe locul al treilea, surprinzător, a ajuns Sampdoria. (romaniansoccer)

Hat-trick Ronaldo; Bilbao umilită la Madrid

Un hat-trick semnat Ronaldo si o ”dubla” a lui Karim Benzema i-au adus, duminica seara, Realului din Madrid victoria cu 5-0 în partida cu Athletic Bilbao, jucata pe ”Santiago Bernabeu” în etapa a 7-a din campionatul Spaniei. Succesul le permite ”albilor” sa se apropie din nou la 4 puncte de lidera Barcelona şi la 2 ”lungimi” de ocupanta locului secund, Valencia CF. Real si-a trecut în cont a 6-a victorie la rînd (în toate competiţiile). În decursul acestor meciuri, a înscris nu mai pu?in de 27 de goluri. Seria partidelor cu rezultate pozitive a fost începuta dupa ”şocul” suferit pe 13 septembrie, 1-2 acasa cu Atletico. Duminica, ”vioara întîi” a Realului a fost Cristiano Ronaldo. El a înscris în total 11 goluri în actuala ediţie a Primerei Division în 7 etape, în condiţiile în care n-a jucat decît în 6 dintre ele. Cu Bilbao a punctat prima data dupa numai 85 de secunde de joc. Totodata, ultima reuşita din meciul cu Bilbao a fost al 44-lea gol al lusitanului în ultimele 34 de meciuri de campionat jucate cu Real. În total, Ronaldo a ajuns la 189 de goluri în 171 de partide disputate cu Real. (romaniansoccer)