FILME DIN 18 STATE VOR FI PROIECTATE LA CHIŞINĂU ÎN CADRUL UNUI FESTIVAL

Filme realizate de cineaşti din 18 state vor fi proiectate la Chişinău între 30 mai şi 3 iunie, în cadrul Festivalului Internaţional de film documentar “Cronograf”, ediţia a XI-a. Recent în capitală s-a încheiat preselecţia pentru acest festival, a anunţat, pe 11 aprilie, “OWH Studio", organizatorul evenimentului.

La secţiunea principală, vor participa în concurs 18 documentare din 18 ţări, cum ar fi Azerbaidjan, Cehia, Chile, China, India, Olanda, Spania ş.a. Secţiunea “cadRO”, dedicată filmelor despre români şi comunităţile de români din întreaga lume, are în concurs 12 filme din 5 ţări, iar pentru secţiunea “Producţii locale” au fost selectate 9 pelicule.

R. Moldova este prezentă la ambele secţiuni internaţionale cu cîte un film - "La marginea pădurii" în regia lui Ion Donică, la secţiunea principală, iar la “cadRO” a intrat în concurs documentarul "Masacrul inocenţilor", regizat de Victor Bucătaru. Surpriza ediţiei curente a festivalului sînt filmele despre Moldova, realizate de regizori străini. Aceste pelicule vor fi prezentate în cadrul unei proiecţii speciale, cu genericul “Cu ochii pe Moldova”.

La preselecţia pentru “Cronograf” au participat peste 250 de filme documentare, realizate în peste 50 de state. Festivalul Internaţional de film documentar “Cronograf” se desfăşoară la Chişinău din anul 2001.

Moldpres