EXPOZIŢIE DE PICTURĂ ŞI GRAFICĂ „IN MEMORIAM CĂLIN POSTOLACHI”

La Centrul Expoziţional „C. Brâncuşi” a fost vernisată astăzi expoziţia personală de pictură şi grafică „In memoriam Călin Postolachi”.

Criticul de artă Tudor Braga a precizat că aceasta este cea de-a patra expoziţie personală a regretatului artist plastic, care a decedat în 1998, la vîrsta de numai 21 de ani.

Expoziţia cuprinde 128 de lucrări de pictură şi grafică, executate în diverse tehnici: pictură de şevalet, în ulei şi creion. În 1999, el a fost primit post-mortem în rîndurile membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova.

Profesoara Veronica Postolachi, mama artistului, a menţionat că el mai are şi alte lucrări, care încă nu au fost prezentate publicului. Ea a afirmat că ar fi bine ca lucrările fiului său să fie expuse cel puţin o dată la cîţiva ani, pentru a fi vizionate de către public.

Lucrările expuse au fost înalt apreciate de către preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Ghenadie Jalbă, care a afirmat că acestea denotă un înalt profesionalism, o muncă asiduă şi o mare autoexigenţă.

Călin Postolachi s-a născut pe 21 octombrie 1977 în oraşul Bălţi. În 1995, a absolvit Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru”. În anii 1995-1998 a studiat la Universitatea de Arte şi Desing din Cluj-Napoca. S-a stins din viaţă pe 8 iulie 1998.

Expoziţia poate fi vizionată pînă pe 5 ianuarie 2014.

Sursa: Moldpres