EUROFOTBAL

Napoli a împins-o pe Juve către titlu

Napoli a cîştigat, duminică, cu scorul de 1-0, meciul jucat cu Roma, în etapa a 27-a din Serie A, împingînd-o astfel pe Juventus către un nou titlu de campioană, al treilea consecutiv. În urma eşecului Romei, Juve, cîştigătoare, tot duminică, 1-0 acasă cu Fiorentina, s-a depărtat la 14 puncte de Roma. Ce-i drept, gruparea "giallo-rossa" are şi un meci în minus (cu Parma), însă avansul "bianconerilor" este unul foarte mare. "E un avantaj important cel pe care îl are Juventus acum", a recunoscut chiar antrenorul Romei, Rudi Garcia, după partida cu Napoli. Pe Stadionul "San Paolo", unicul gol al meciului a fost marcat de fostul madrilen José Callejón, în minutul 81. Roma a fost privată de prezenţa celui mai bun marcator al ei, Francesco Totti. Cu el pe teren, Roma a avut o medie de 2,5 goluri marcate pe meci, Francesco fiind, pe lîngă un bun marcator, şi un excelent pasator decisiv. În meciurile în care nu a jucat Totti, "galben-roşii" au avut o medie de numai 1,1 reuşite pe meci.

Barcelona, ca o echipă de pluton

Cu un joc slab şi lipsit de imaginaţie, deşi a avut pe teren toate vedetele, Barcelona s-a înclinat sîmbătă seară (0-1) pe terenul echipei clasate pe locul al 17-lea în campionatul Spaniei, Real Valladolid, într-un meci din etapa a 27-a. Real Madrid are şansa să se depărteze la 4 puncte dacă va cîştiga duminică. Fausto Rossi a marcat unicul gol al meicului, în minutul 17. Nici terenul denivelat n-a ajutat-o pe Barcelona să-şi facă jocul obişnuit de pase şi nici faptul că jucătorii ei au fost obosiţi după călătoriile cu naţionalele lor, la jumătatea săptămînii (Neymar, de exemplu, a jucat în Africa de Sud). «Astăzi ne-a lipsit ceea ce face ca echipa noastră să se distingă de altele: construcţia jocului. În repriza a doua am avut mai mult mingea, dar nu am reuşit să găsim drumul spre poartă. Această a doua înfrîngere la rînd în meciurile din deplasare (după 1-3 cu Sociedad - n.r.) mă îngrijorează», a declarat antrenorul Barcelonei, Gerardo Martino, după meciul cu Valladolid. Barcelona a fost depăşită deja în clasament, cu un punct, de Atletico Madrud, învingătoare cu 2-0, tot sîmbătă seară, pe terenul formaţiei Celta Vigo. Ambele goluri ale madrilenilor au fost îscrise de un fost jucător al Barcelonei, de care catalanii s-au debarasat parcă prea repede: David Villa (62, 64).

Dinamo a învins pe ŢSKA Moscova

Dinamo Moscova, echipa pregătită de antrenorul român Dan Petrescu, a învins cu scorul de 4-2 (0-2) formaţia ŢSKA Moscova, într-o partidă din cadrul etapei 20-a a campionatului de fotbal al Rusiei, disputată duminică. ŢSKA, deţinătoarea titlului de campioană naţională, a condus cu 2-0 la pauză, prin "dubla" lui Seydou Doumbia (min.12 şi 43), însă elevii lui Dan Petrescu au avut o revenire spectaculoasă în repriza secundă, marcînd de patru ori, prin Kevin Kuranyi (min.49), Christopher Samba (min.59) şi Iuri Jirkov (min.62 şi 69). Graţie acestui succes, Dinamo Moscova s-a apropiat de podiumul clasamentului, acumulînd 38 puncte, cu unul mai puţin decît ocupanta locului al treilea, Spartak Moscova, învinsă sîmbătă pe terenul formaţiei Terek Groznîi (0-1).