EURO 2024. O NOUĂ SURPRIZĂ: SLOVACIA ÎNVINGE BELGIA

BELGIA 0-1 SLOVACIA. În grupa E, cei din urmă sînt cei dintîi. România și Slovacia liderii grupei după victorii cu favoritele la calificare, Ucraina și Belgia.

Ghinion. Acesta ar fi cuvîntul care să rezume rezultatul Belgiei după ce a ratat o ocazie uriașă în deschiderea meciului, s-a văzut condusă imediat la golul lui Ivan Schranz din minutul 7 după o neatenție în defensivă, a ratat alte cîteva ocazii importante și i s-au anulat două goluri după intervenția VAR, ambele reușite de Lukaku, în minutul 56 pentru un offside și în minutul 86 pentru un henț în construcția fazei. Ghinionul belgienilor, norocul slovacilor.

AUSTRIA 0-1 FRANȚA. Un autogol a făcut diferența într-un meci extrem de disputat.

Devierea nefericită în proprie poartă a lui Wober din minutul 38 a făcut diferența pe tabelă într-un meci care a avut mai mult sînge decît goluri. La propriu. Mai întîi Griezmann a fost nevoit să iasă la marginea terenului pentru îngrijiri după ce s-a lovit de un panou publicitar în urma unui contact cu un adversar, iar Mbappe a fost schimbat în finalul meciului cu tricoul plin de sînge după ce s-a izbit cu fața de un adversar în încercarea de a trimite mingea cu capul la poartă, ceea ce face ca prezența sa în continuare la turneu să devină acum o incertitudine.

Înainte de accidentarea nefericită, Mbappe a ratat o ocazie uriașă singur cu portarul într-o fază în care la antrenamente probabil transformă 100 din 100. Poate din prea multă dorință sau frustrare că încă nu a marcat la Campionatele Europene, asta în condițiile în care la ultimul Campionat Mondial a fost golgeter cu 8 reușite, iar în total are nu mai puțin de 12 goluri la turneele mondiale.

Austria demonstrează că este o echipă foarte bună sub comanda lui Ralf Rangnick, iar faptul că a lăsat acasă Suedia la o diferență de 9 puncte plus victoriile din ultimele meciuri amicale cu Germania (2-0), Slovacia (2-0), Turcia (6-1) și Serbia (2-1) întăresc acest lucru. Pentru Austria turneul nu este încă încheiat, iar pentru Franța probabil va începe abia din fazele eliminatorii. Calitatea individuală a francezilor este cel puțin o clasă peste adversari. Mai rămîne să fie din nou o echipă.

Sursa: Cu si despre fotbal