EURO 2020. TARILE DE JOS – CEHIA 0-2

Cehia face un meci foarte bun și produce o nouă surpriză la acest Campionat European, învingând și eliminînd o națională mult mai bine cotată, cea a Țărilor de Jos. Tomas Holes a deschis scorul în minutul 68, iar golgheterul cehilor, Patrik Schick, a închis tabela cu 10 minute înainte de final.

Momentul cheie al partidei a fost în minutul 55, cînd olandezii au rămas în inferioritate numerică după eliminarea directă a lui Matthijs de Ligt, însă nici înainte de ruperea echilibrului numeric, formația lui Frank de Boer nu a arătat deloc un joc bun, cu toate că venea după victorii pe linie în faza grupelor.

Per ansamblu, olandezii parcă nu au fost suficienți de concentrați în acest meci și nici efortul jucătorilor de pe teren nu a fost unul foarte mare, fiind depășiți inclusiv la capitolul forță de băieții lui Jaroslav Šilhavý.

Astfel, Cehia se califică în sferturile competiției, unde va da piept cu Danemarca, într-un meci ce se anunță foarte spectaculos.

***

În septembrie anul trecut, Tomáš Holeš debuta la naționala Cehiei. La o lună după, pe 7 octombrie, marca primul său gol la prima reprezentativă, într-un amical împotriva Ciprului. Al doilea a venit azi, la Budapesta, cînd a deschis scorul în optimea de finală cu Olanda, rămasă în 10 oameni după eliminarea lui Matthijs de Ligt. Apoi, Holeš a pasat decisiv pentru Patrik Schick, cel care și-a trecut în cont a patra reușită de la Euro 2020 și a stabilit scorul final. După 2-0 cu Olanda, cehii merg la Baku pentru sfertul de finală cu Danemarca. Reveniți la o competiție majoră după ce au lipsit de la Euro 2016 și CM 2018, olandezii sunt eliminați încă din optimi.

Sursa: Sport Studio, We Love Sport