EURO 2020. SPANIA – POLONIA 1-1

Paradele lui Szczesny, bara lovită de Moreno de la 11 metri, ratările lui Morata și, desigur, golul lui Lewandowski. O nouă seară dezamăgitoare pentru „La Roja”.

Spania și Polonia termină acest meci la egalitate, scor 1:1, după un meci destul de echilibrat între cele două formații.

Polonezii au început curajos jocul de pe Estadio de La Cartuja și au ratat o primă ocazie prin Klich, al cărui șut a trecut puțin peste poarta apărată de Unai Simon. La faza imediat următoare, Alvaro Morata a deschis scorul pentru spanioli și a ajuns la 20 de goluri înscrise în tricoul "Furiei Roja". Înainte de pauză, polonezii au ratat o dublă ocazie, șutul lui Swiderski lovind bara, iar mingea a ajuns la Robert Lewandowski, care l-a luat la țintă pe Unai Simon.

În repriza secundă, polonezii au început meciul în atac și au restabilit imediat egalitatea prin Robert Lewandowski, care l-a executat pe Unai Simon cu o lovitură de cap. Cîteva minute mai tîrziu, spaniolii au primit un penalty, însă Gerard Moreno a irosit șansa ibericilor de a trece la conducerea partidei. Tot în repriza secundă, Kacper Kozlowski l-a înlocuit pe Klich și a devenit cel mai tînăr jucător din istoria Campionatului European, la vîrsta de 17 ani și 246 zile, doborînd recordul lui Jude Bellingham. Spaniolii au fost foarte aproape de a profita de o neînțelegere în careul polonezilor, însă Alvaro Morata a fost lipsit de luciditate și a ratat și aceasta șansă.

Cu acest rezultat, echipa antrenată de Luis Enrique acumulează 2 puncte, în timp ce Polonia rămîne pe ultima poziție, cu un singur punct. În ultimul joc, Robert Lewandowski & Co vor întîlni Suedia, iar ibericii vor juca cu Slovacia.

Surse: We Love Sport, Sport Studio