EURO 2020. PORTUGALIA – GERMANIA 2-4

Tocmai am văzut cel mai frumos meci al acestui European. Iar ironia face ca echipa care l-a început de pe ultimul loc în grupă e poate cel mai bine plasată pentru a termina pe prima poziție.

Germania cîștigă în această seară cu Portugalia și complică situația Grupei F, după un meci nebun la Munchen.

Nemții au început bine partida de pe Allianz Arena și au reușit să deschidă scorul prin Gosens, însă golul a fost anulat după un offside în care a fost susprins Gnabry. Cîteva minute mai tîrziu, Toni Kroos a fost blocat în careu de defensiva lusitanilor. După o cursă de senzație, Cristiano Ronaldo a deschis scorul pentru Portugalia, din pasa lui Diogo Jota și a ajuns la 3 goluri înscrise la acest turneu final. Nemții au reușit în cele din urmă să înscrie un gol valabil, după ce Kai Havertz a deviat decisiv un șut puternic trimis de Joshua Kimmich. Pînă la pauză, echipa condusă de Joachim Löw a preluat conducerea, după un autogol al lui Raphael Guerreiro, în urma unei centrări trimise de același Joshua Kimmich.

În repriza secundă, nemții s-au dezlănțuit și au înscris din nou prin Kai Havertz, care a transformat în gol o centrare trimisă de Gosens. Același Gosens a marcat golul 4 cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă a lui Joshua Kimmich. Portugalia a încercat să dea semne de revenire, reducînd din diferență prin Diogo Jota, care a fost servit de Cristiano Ronaldo.

Cu acest rezultat, germanii acumulează 3 puncte și egalează Portugalia în Grupa F, iar situația este una extrem de stufoasă. În ultima etapă, vom avea reeditarea finalei de la ultimul Campionat European, iar Germania va juca în compania Ungariei.

Surse: We Love Sport, Sport Studio