EURO 2020. ITALIA – AUSTRIA 2-1

Final de meci pe Wembley și cunoaștem și cea de-a doua sfert finalistă de la actuala ediție a Campionatului European!

Italia a prestat exact același stil de joc precum în cele trei victorii din grupe, dominîndu-și clar adversarii, însă în prima repriză n-au reușit să deshidă scorul, cu toate că au avut șanse, iar austriecii nici n-au existat pe plan ofensiv.

În partea a doua a jocului, spre surprinderea tuturor, Austria a deschis scorul prin Marko Arnautovic, însă reușita a fost anulată din camera VAR pe motiv de offside, iar pînă la final, deși au mai echilibrat ritmul de joc, băieții lui Foda n-au izbutit să marcheze, astfel că în timpul regulamentar partida s-a încheiat la egalitate, scor 0:0.

Au urmat cele două reprize de prelungiri, unde balanța s-a înclinat din nou în favoarea italienilor, care au preluat conducerea în minutul 95 prin Federico Chiesa, intrat pe teren în minutul 84. Ulterior, Matteo Pessina a marcat și golul doi în finalul primei reprize din assist-ul lui Acerbi. Totuși, tabela a fost închisă de austrieci, care au redus din diferență în minutul 114 prin Kalajdzic, însă insuficient.

Astfel, Italia se califică în sferturile turneului, urmând să joace un meci de foc cu învingătoarea dintre Belgia și Portugalia.

Sursa: Sport Studio